Celjani do visoke zmage v Pančevu

Celjski rokometaši so po naporni preizkušnji z beloruskim Brestom v evropski ligi prvakov gostovali v Pančevu in v regionalni ligi dosegli tretjo zmago (37:26). Pred tem so ukanili tekmece iz Velenja in slovaškega Prešova ter remizirali z Zagrebčani, na dosedanjih petih tekmah pa so morali priznati premoč le tekmecem iz Bresta, ki zavoljo slabe konkurence na domačih tleh tekmujejo tudi v ligi Seha.

Celje Pivovarna Laško - Meškov Brest

Tamšetova četa ni imela težav v Pančevu. (Foto: Damjan Žibert)

Izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta so v predmestje Beograda na tekmo (vnaprej odigranega) 6. kroga pripotovali brez stebra obrambe in reprezentanta Boruta Mačkovška, a takoj pokazali veliko željo po zmagi. Temelje za zmago so postavili že v uvodu tekme, od prve do zadnje minute so namreč imeli vse niti igre v svojih rokah, "film tekme" zgovorno priča o njihovi prevladi. Že po dvanajstih minutah igre so vodili s 5:2, v 20. minuti povišali na 12:5, največjo prednost v prvi polovici tekme pa so si priigrali v 27. minuti (18:8).

V prvem polčasu je bil razpoložen Luka Mitrović s petimi goli in tremi podajami, v nadaljevanju pa so se na igrišču razmahnili tudi drugi rokometaši. A najbolj pomembno je bilo, da je Tamše zavoljo prevelike kakovostne razlike lahko tudi nekoliko spočil svoje doslej najbolj obremenjene varovance.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi strelsko najbolj učinkovit Jan Jurečič s sedmimi goli, po pet so jih dosegli Branko Vujović, Mitrović in Žiga Mlakar. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 21. oktobra, gostila makedonski Vardar iz Skopja. Tekma z letošnjimi zmagovalci evropske lige prvakov se bo v dvorani Zlatorog pričela ob 17.45.

Liga SEHA, vnaprej odigrani 6. krog:
Dinamo Pančevo - Celje Pivovarna Laško 26:37 (11:20)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev