Drugi športi

Celje trese rokometna mrzlica

Celje, 07. 02. 2018 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Povratnik po bolezni, levi zunanji rokometaš Ivan Slišković priznava, da spet živi za rokomet. Zato so krivi pri Celju Pivovarni Laško, saj ima občutek, kot da nikoli ni zapustil Zlatoroga. Sploh zdaj, ko je spet začutil, kako je ko se bliža spektakel, kar dvoboj s Paris Saint Germainom nedvomno bo.

Celjski rokometaši odločno trdijo, da v letošnji sezoni Lige prvakov še niso rekli zadnje in da bodo to pokazali že na naslednji tekmi proti PSG-ju.
Celjski rokometaši odločno trdijo, da v letošnji sezoni Lige prvakov še niso rekli zadnje in da bodo to pokazali že na naslednji tekmi proti PSG-ju. FOTO: SEHA

Če so me prijatelji in znanci pred rokometno poslastico Lige prvakov med Celjem Pivovarno Laško in THW Kielom spraševali, če se vidimo na rokometnem derbiju in jih je zanimalo moje mnenje, ali bo Celje dobilo še drugo tekmo proti zebram, so zdaj Celjani šli korak dalje. Spet kličejo takšni, ki sploh ne vem, da imajo številko mojega mobilnega telefona, ki me niso klicali že leta ... Razlog oz. namen: "Ali lahko urediš, kakšno karto za Paris Saint Germain!" Priznam, tudi sam sem z nakupom odlašal, gledal na spletu, kaj bi in kje bi želel, da sedimo s prijatelji, na koncu pa se bomo morali zadovoljiti z slabšimi vstopnicami, kot smo jih imeli na dvoboju s Telekom Veszpremom in THW Kielom.

V vsakem primeru, knežje mesto trese rokometna mrzlica, dvorana utegne pokati po šivih. 'Žicanje' za karte dosega vrhunec, vodstvo kluba pa je menda tik pred tem, da zamudnikom in tistim, ki še nimajo kart, želijo pa začutiti izjemno vzdušje v Zlatorogu, ponudi možnost nakupa stojišč. Na Opekarniški 15 v Celju se ne govori več o rumenem zidu, ampak rumeni trdnjavi, ki čaka na zvezdnike Paris Saint Germaina. Najbogatejši rokometni klub na svetu pač v Sloveniji ne gostuje vsak dan, čeprav so bili avgusta na pripravah na Rogli. Tako kakovostne zasedbe, kot jo imajo ta hip, nima noben evropski velikan.

Celjski klub je bil na nedavnem EP na Hrvaškem tudi močno in zelo uspešno zastopan. Daniel Dujšebajev (skrajno desno) je s Španijo postal evropski prvak.
Celjski klub je bil na nedavnem EP na Hrvaškem tudi močno in zelo uspešno zastopan. Daniel Dujšebajev (skrajno desno) je s Španijo postal evropski prvak. FOTO: SEHA

Ko gre za kadrovanje so naredili prav vse, da v letošnji sezoni končno osvojijo Ligo prvakov, morda poskrbijo za dvojno krono institucije PSG, saj so katarski lastniki prepričani, da to lahko uspe tudi nogometašem. Vsekakor je pred rokometaši lažja pot, a kjerkoli se pojavijo, tekmec z najboljšo predstavo sezone, skuša utišati Nikolo Karabatića in zvezdnike. V Celju ne bo nič drugače, igralci vsi v en glas zatrjujejo, da bo po tekmi s PSG vse drugače. "Celjski igralci so letos v Ligi prvakov pokazali ogromno želje in volje, sredi Kiela premagali nemškega velikana, v Zlatorogu bili boljši od Kielc. Nisem prepričan, da je premagati Paris Saint Germain, misija nemogoče," razmišlja levi zunanji Ivan Slišković, ki se je po 18 mesecih premora zaradi mononukleoze vrnil na igrišče.

Tamše ga je klical
O tem, kolikšen pečat je Slišković pustil v celjskem dresu, ni potrebno izgubljati besed. Brez dvoma eden boljših levih zunanjih, ki so kdaj prestopili prak Zlatoroga. Kakovosten v obrambi, raznovrsten v napadu. S svojimi predstavami je prepričal celo sloviti Telekom Veszprem, se preselil v bližino Blatnega jezera, a kasneje zbolel za mononukleozo. Po 18 mesecih rokometnega premora se je vrnil na igrišče. "Dejal bom, da je bil Branko Tamše tisti, ki me je znal pogosto poklicati in vprašati, kako sem, kako se počutim, ko sem prestajal težke trenutke, ko sem delal na tem, da ozdravim. Vseskozi sva bila nekako povezana. Kar zadeva ljudi v klubu – kolikor je novih, je tudi tistih, ki so bili takrat. Imam občutek, kot da nisem odšel," je v pogovoru za spletno stran celjskega kluba dejal Splitčan, ki verjame, da se bo s trdim delom in igranjem tekem, znova vrnil na raven, ki ga je pred prvim odhodom iz Celja, že krasila.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebalvisvoju
07. 02. 2018 19.09
+2
ce bodo igrali kot proti Zagrebu bo -20