Drugi športi

Celjski rokometaši dobili tekmece v Ligi prvakov

Celje, 01. 07. 2016 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na žrebu v danskem Glostrupu dobili tekmece v evropski ligi prvakov. Slovenski prvak bo igral v skupini B, v njej so še nemški Rhein-Neckar Löwen, poljski Vive Tauron Kielce, makedonski Vardar Skopje, hrvaški Zagreb, beloruski Meškov Brest, madžarski Pick Szeged in švedski Kristianstad.

Rokometaši Celja so osvojili naslov državnega prvaka.
Rokometaši Celja so osvojili naslov državnega prvaka. FOTO:

Skupino A tvorijo madžarski Veszprem, španska Barcelona, francoski PSG, danski Bjerringbro-Silkeborg, poljska Wisla Plock, nemška Flensburg-Handewitt in Kiel ter švicarski Kadetten Schaffhausen. Tekme prvega kroga evropske lige prvakov v sezoni 2016/17 bodo na sporedu med 21. in 25. septembrom.

Nastopu v ligi prvakov oziroma ligi prvakinj se nadejata tudi slovenska podprvaka Gorenje Velenje in Krim Mercator. Velenjsko zasedbo v kvalifikacijah najprej v polfinalu čaka obračun s finskim moštvom Cocks Riihimäki, nato pa tekma z zmagovalcem slovaško-luksemburškega dvoboja Tatran Prešov - Red Boys Differdange. V primeru zmage bo igrala v skupini C, kjer so tudi španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg Skopje, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.

Krim v kvalifikacijskem polfinalu najprej čaka obračun s slovaško ekipo Iuvento Michalovce, v primeru zmage pa še tekma z zmagovalko poljsko-italijanskega dvoboja Lublin - Conversano. V primeru končne zmage bo igrala v skandinavsko obarvani skupini D, kjer so tudi norveški Larvik, danski Esbjerg in švedski Sävehof.

Moške kvalifikacije za ligo prvakov bodo na sporedu 3. in 4., ženske pa 10. in 11. septembra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

chelsealove
01. 07. 2016 15.49
+2
Zelo težka skupina, ampak vsaj 5. bi lahko bili, pred Brestom ter Kristianstadom