Drugi športi

Celjskim rokometašem razburljiv slovenski derbi

Celje, 19. 11. 2014 21.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 11. krogu 1. NLB Leasing lige premagali velenjsko Gorenje z 32:31. Najbolj zaslužen, da varovanci Branka Tamšeta še naprej ostajajo neporaženi, je bil Miha Zarabec, ki je dosegel 12 golov.

Osrednja tekma 11. kroga v 1. NLB Leasing ligi je bila zavoljo obveznosti celjskega in velenjskega kluba na mednarodni sceni konec tega tedna na sporedu že danes, obračun najboljših ekip na slovenskih tleh pa se je pred 2500 gledalci v dvorani Zlatorog končal z zmagoslavjem domače zasedbe, ki ima po enajstih odigranih tekmah edina 100-odsotni izkupiček.

Trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše (levo)
Trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše (levo) FOTO: Damjan Žibert

Celjani in Velenjčani niso varčevali z močmi pred veliko "pomembnejšima" mednarodnima dvobojema z nemškim Rhein-Neckar Löwnom v ligi prvakov oziroma ruskimi Permskimi medvedi v pokalu EHF. Od prve minute so - navkljub "nepomembnosti" dvoboja, usodne medsebojne tekme bodo na sporedu šele v končnici državnega prvenstva - narekovali oster ritem in igrali "na polno".

V prvem polčasu so prevladovali Velenjčani, ki so bili vseskozi v rezultatski prednosti. Sredi prvega polčasa so si priigrali tri gole prednosti (10:7, 12:9), najvišjo pa dosegli tik pred odhodom na odmor, ko so po dveh zaporednih golih Blaža Kleča povišali na 17:13.

V začetku drugega polčasa se podoba na igrišču ni bistveno spremenila. Nadzor na igrišču so imeli varovanci gostujočega trenerja Ivana Vajdla, ki so si v 35. minuti priigrali pet golov prednosti (20:15), v nadaljevanju pa kar na lahek način zapravili lepo zalogo v zadetkih.

V 42. minuti so Celjani znižali na 22:23, tri minute kasneje pa po golu Blaža Blagotinška izenačili na 24:24. A izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta se niso zaustavili, v 46. minuti so po zadeti sedemmetrovki Mihe Zarabca prvič na dvoboju povedli s 25:24. V zadnjih petnajstih minutah se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bilo več preudarnosti na strani gostiteljev, odločilni gol za zmago pa je zabil Vid Poteko.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Miha Zarabec z 12, v velenjski pa Poljak Michal Sziba z osmimi goli.

Izid:

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje 32:31 (14:17)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NESDSU
19. 11. 2014 21.46
+11
Bravo Celjani !#‎enkratzacelevednozacele‬ ‪