Drugi športi

Celju, Velenju in Mariboru prižgali zeleno luč za ligo SEHA

Ljubljana, 11. 06. 2014 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Osrednja točka zbora članov RZS v Ljubljani je bil nastop slovenskih klubov v regionalni ligi SEHA. Po zeleni luči, ki sta jo prižgala predsedstvo RZS in Združenje 1. NLB Leasing lige, so nastop Celja PL, velenjskega Gorenja in mariborskega Branika potrdili tudi delegati na skupščini.

Proti nastopu slovenskih moških klubov v tem regionalnem tekmovanju, kjer nastopajo klubi iz Srbije, Črne gore, BiH, Hrvaške, Makedonije, Belorusije in Slovaške, je glasoval le en delegat na zboru članov RZS, drugi so bili za. Današnjega zbora se je udeležilo 47 od 88 delegatov, udeležba je bila 53,4 odstotna. Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, ki sta izpolnila vse pogoje za nastop v ligi SEHA, bosta v sezoni 2014/15 zagotovo nastopila v tem regionalnem tekmovanju. Usoda mariborske ekipe bo znana prihodnji teden, v primeru potrditve njenega nastopa s strani vodstva lige SEHA pa si bo nastop v ligaškem delu bržkone morala priigrati na kvalifikacijskem turnirju.

Z morebitnim nastopom dveh ali treh slovenskih klubov v ligi SEHA je prišlo do spremembe tekmovalnega pravilnika. V elitnem domačem ligaškem tekmovanju bo v sezoni 2014/15 zagotovo nastopilo 11 klubov, če se mariborska ekipa ne bo prebila v ligo SEHA, pa bo v prvem delu državnega prvenstva nastopilo 12 klubov.

V ligi SEHA bosta nastopili rokometaši Celja PL in Gorenja.
V ligi SEHA bosta nastopili rokometaši Celja PL in Gorenja. FOTO: Miro Majcen

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
12. 06. 2014 10.20
+2
Slovenija bi morala imeti 3 klube direktno v ligi, saj je naša liga najbolj kakovostna na teh prostorih. Kot imajo Srbi v košarki več klubov zasluženo, ker so kvalitetni.