Drugi športi

Chorchyp svetovni prvak v kickboxu

Hhagen, 19. 10. 2015 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

35-letni Kranjskogorčan se je v zadnjih mesecih trdo pripravljal na najpomembnejšo tekmo do zdaj, nastop na Svetovnem prvenstvu v kickoboxu v Nemčiji. Vsi naporni treningi in vsa odrekanja so bila nocoj poplačana, saj je osvojil naslov Svetovnega prvaka.

Denis Chorchyp se je na prvenstvo odpravil skupaj s svojo ekipo in kot nam je povedal, brez posebnih pričakovanj, le z željo, da na tekmah pokaže tisto, kar je kazal doma na treningih. Na vsaki tekmi je njegova želja pokazati dobro borbo, ki pa potem z nekaj sreče pripelje tudi do odličnih rezultatov. Kot kaže se je tokrat vse postavilo na pravo mesto, saj je v finalu Svetovnega prvenstva zmagal proti domačinu, in sicer že v prvi rundi ter z knockoutom.

Denis Chorchyp
Denis Chorchyp FOTO: Denis Chorchyp

“To so moje sanje, od nekdaj sem si želel v prvi vrsti sam sebi dokazati, da zmorem, da nisem zamanj treniral že od malih nog, da niso šle v nič vse ure trdih treningov in odrekanj, ko so bili moji vrstniki na zabavah, jaz pa v športnih dvoranah. Težko opišem vse občutke, ki jih doživljam zdaj, svoje misli moram še malo urediti, lahko rečem le, da sem presrečen in da to zmago posvečam vsem mojim navijačem, ki so od prvega dne verjeli vame. Hvala vsem, posebej tudi mami, za katero vem, da jo je med vsako tekmo tako strah, da komaj diha, pa čeprav me nikoli sploh ne gleda v živo. In pa vsem bližnjim prijateljem, ki dihajo skupaj z mano, pa tudi sponzorju Proteini.si, ki mi vsa ta leta stoji ob strani,"  je po tekmi povedal Chorchyp.

Chorchypa že kmalu čaka nastop tudi na Evropskem prvenstvu, ki bo že v prihodnjem mesecu.

Denis Chorchyp
Denis Chorchyp FOTO: Denis Chorchyp
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

direig
19. 10. 2015 14.26
+5
svaka ti cast in ti prvoscm res,ker vem kok odrekanja je potrebno,da dosezes kej tazga.osebno ga ne poznam,ampak k sm ga parkrat vidu v zivo se obnasa cist kulturno ne tko k drugi "fighteri"k misljo,da so evropo osvobodil...
macek_garfield
19. 10. 2015 12.47
+6
... samo da ne bo sel po stopinjah tistega pretepaca zelve ali kako se imenuje ...
komarec
19. 10. 2015 12.46
-6
To nima nobene zveze s športom. Temu bi lahko rekli policijska ali vojaška borbena disciplina.
burekna2
19. 10. 2015 12.43
+10
Cestitke, ampak totalno brezveze kadar vidiš da hodijo borci, ki nastopajo profesinalno na amaterska prvenstva....
MavritoGazarinni
19. 10. 2015 12.44
+3
ja nekje ti mora ratat..če ne greš med pionirje,v vrtec itd
kraljicavesolja
19. 10. 2015 12.32
+1