Drugi športi

Chris Froome izkoristil spodrsljaj Aruja in po dveh dneh vrnil rumeno majico, Matthewsu 14. etapa

Pau, 15. 07. 2017 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstralec Michael Matthews je zmagovalec 14. etape kolesarske dirke po Franciji, medtem ko je v skupnem seštevku prišlo do spremembe, saj je doslej vodilni Italijan Fabio Aru (Astana) zaostal preveč, tako da je po dveh dneh rumeno majico vnovič dobil Britanec Chris Froome (Sky). Slovenski kolesarji brez vidnejših uvrstitev.

V etapi s tremi gorskimi cilji v zadnjem delu je glavnina dolgo lovila skupino ubežnikov, ki si je privozila že več kot minuto in pol naskoka, nazadnje pa je o etapni zmagi odločal skupinski sprint. Dobil ga je Avstralec Michael Matthews pred Belgijcem Gregom van Avermaetom in Norvežanom Edvaldom Boassonom Hagnom, Chris Froome pa je bil s sedmim dosežkom dovolj hiter, da je prišel do skupnega vodstva.

Chris Fromme znova v rumeni majici.
Chris Fromme znova v rumeni majici. FOTO: AP

Zdaj ima kolesar Skya pred Arujem 19 sekund prednosti, tretji pa je Francoz Romain Bardet s 23 sekundami zaostanka.

Slovenskih kolesarjev ni bilo med najboljšimi v današnji etapi; 108. je bil Jani Brajkovič (Bahrain-Merida), 141. pa Primož Roglič (LottoNL-Jumbo). Tudi skupno sta najvišje omenjena kolesarja, na 36. mestu je Roglič (+ 1:04:06, pet mest nižje pa Brajkovič (1:08:34).

Grega Bole (Bahrain-Merida) je na 137. mestu skupnega seštevka, njegov moštveni sotekmovalec Borut Božič pa na 161.

 V nedeljo kolesarje čaka 15. etapa od Laissac-Severac d'Egliseja do Puy-en-Velaya, dolga 189,5 km.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.