Drugi športi

Cibulkova potrdila dobro formo - z zmago nad Halepovo v polfinale Singapurja

Singapur, 27. 10. 2016 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemka Angelique Kerber je na zaključnem teniškem turnirju WTA v Singapurju z zmago proti Američanki Madison Keys s 6:3, 6:3 potrdila prvo mesto v rdeči skupini in s tem uvrstitev v polfinale. Vanj se je uvrstila še Slovakinja Dominika Cibulkova, ki je bila s 6:3, 7:6 (5) boljša od Romunke Simone Halep.

Cibulkova se je uvrstila v polfinale.
Cibulkova se je uvrstila v polfinale. FOTO: AP

Za manjše presenečenje je v prvem dvoboju zadnjega kroga rdeče skupine poskrbela Dominika Cibulkova, ki je v Singapur prišla kot osma igralka sveta, vendar je premagala Halepovo brez izgubljenega niza, tako da je bila njena usoda v rokah prve igralke sveta Kerberjeve. Nemka, ki je pred dvobojem s Keysovo premagala obe svoji tekmici, je dobro formo potrdila tudi proti Američanki, z zmago pa je vrata polfinala odprla tudi 27-letni Slovakinji.

Za Kerberjevo bo to prvi polfinale na zaključnem turnirju, po letu 1998, ko se je vanj uvrstila Steffi Graf pa je to hkrati prvi nemški polfinale. Prvič se je v polfinale uvrstila tudi Cibulkova, ki je rdečo skupino, tako kot Halepova in Keysova končala z zmago in dvema porazoma, vendar z najboljšim razmerjem osvojenih in izgubljenih nizov (3:4), medtem ko sta Romunka in Američanka predtekmovanje končali z razmerjem 2:4.

Kdo bo nasprotnica trenutno prve igralke sveta, bo znano po petkovem obračunu med Poljakinjo Agnieszko Radwansko in Čehinjo Karolino Pliškovo, ki se v beli skupini borita za drugo mesto, Cibulkova pa bo igrala proti Rusinji Svetlani Kuznjecovi, ki si je po dveh odigranih krogih že zagotovila prvo mesto.

Izida:
- rdeča skupina, 3. krog
Dominika Cibulkova (Svk/7) - Simona Halep (Rom/3) 6:3, 7:6 (5);
Angelique Kerber (Nem/1) - Madison Keys (ZDA/6) 6:3, 6:3.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.