Drugi športi

Cilj je zaključni turnir

Kranjska Gora, 11. 05. 2018 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska odbojkarska reprezentanca se pospešeno pripravlja na začetek evropske lige, ko jih prihodnjo nedeljo čaka dvoboj z Nizozemci. Okostje izbrane vrste tvorijo igralci, ki so nastopali že na evropskem prvenstvu na Poljskem.

Evropska odbojkarska elita (Sir Safety Perugia, ZAKSA Kedzierzyn-Kozle, Zenit Kazan, Volley Lube) odšteva ure do polfinalnih obračunov Lige prvakov, slovenska odbojkarska reprezentanca pa dneve do začetka evropske lige, kjer bo nastopila z mlado reprezentanco, v veliki večini z igralci, ki jih ni bilo zraven na zadnjem evropskem prvenstvu na Poljskem. Pod taktirko Sama Miklavca in Sebastijana Škorca igralci vadijo že skoraj 14 dni, v tradicionalni kranjskogorski bazi so že začeli kovati taktiko za začetek novoustanovljenega tekmovanja.

Sašo Štalekar in Matic Videčnik
Sašo Štalekar in Matic Videčnik FOTO: Damjan Žibert

Petnajsterica se bo pomerila z Nizozemsko, Ukrajino in Turčijo – tekme bodo na sporedu med 20. majem in 6. junijem – cilj slovenske izbrane vrste pa je nastop na zaključnem turnirju lige, sredi junija na Češkem. "Vsi igralci so prišli na priprave motivirani in željni dokazovanja. Tudi novinci so se zelo dobro vključili v ekipo, tako da na treningih lahko kakovostno delamo. V dopoldanskem času pozornost posvečamo predvsem telesni pripravi in tehničnim elementom, v popoldanskem delu pa uigravamo ekipo, ki bo nastopala v novoustanovljeni evropski ligi," pravi trener reprezentance Miklavc, ki se je v minuli klubski sezoni povsem posvetil delu z dekleti in mariborsko zasedbo NKBM Branik popeljal do državnega naslova.

Jan Kozamernik in Žiga Štern (desno) bosta zagotovo med nosilci igre slovenske izbrane vrste.
Jan Kozamernik in Žiga Štern (desno) bosta zagotovo med nosilci igre slovenske izbrane vrste. FOTO: Damjan Žibert

Okostje reprezentance je bilo na EP
"Jedro reprezentance v evropski ligi bodo tvorili tisti igralci, ki so bili v izbrani vrsti že v lanski sezoni, torej Jan Kozamernik, Tonček in Žiga Štern, Jan Klobučar in Sašo Štalekar. Sicer pa imamo na treningih petnajst igralcev, ki so med seboj zelo enakovredni, tako da lahko normalno treniramo. Način treninga je enak kot v lanski sezoni, ko je treninge vodil Slobodan Kovač. Intenzivnost je zelo visoka in zato menim, da se lahko nadejamo podobnih odbojkarskih predstav kot v zadnjih sezonah," dodaja Primorec na slovenski klopi.

Reprezentanco čaka še teden dni priprav, že v soboto pa bodo odpotovali na Nizozemsko, v Doetinchem, kjer jih čaka uvodni obračun evropske lige.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.