Drugi športi

Ciprčanom ACH ni oddal niti niza, Ljubljančani zanesljivo napredovali v tretji krog

Ljubljana, 06. 11. 2016 19.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji ACH Volleyja so se zanesljivo uvrstili v tretji krog kvalifikacij Lige prvakov. Potem ko so v dvoboju s ciprsko Omonijo iz Nikozije s 3:0 dobili že prvo tekmo v gosteh, so zmagali tudi na povratni tekmi v ljubljanskih Stožicah. Tudi tokrat so obračun dobili s 3:0 (23, 21, 20).

Ljubljanski odbojkarji se še naprej borijo za uvrstitev v elitno Ligo prvakov.
Ljubljanski odbojkarji se še naprej borijo za uvrstitev v elitno Ligo prvakov. FOTO: Damjan Žibert

Zmaga slovenskih prvakov je bila na videz gladka, a se do nje niso sprehodili. Večji del tekme so imeli veliko težav, v prvem nizu s servisom in napakami v napadu, v delu drugega s sprejemom, v tretjem spet z napakami, posledica tega je bilo dejstvo, da so se Ciprčani povsem enakovredno kosali. Ljubljančane je reševal predvsem odličen blok, ki je v tretjem nizu tudi dokončno zlomil odpor gostov. Slab servis (devet napak) in neučinkovit napad sta bila razloga, da so se slovenski prvaki mučili vse do konca prvega niza. Gosti so po treh napakah tekmecev in bloku Apostolosa Armenakisa na začetku povedli s 6:2, zanesljivo prednost pa držali vse do izida 16:19. A nato je kakovostna razlika med tekmecema vendarle prišla do izraza. Razigrala sta se Žiga Štern in Jan Kozamernik, po asu slednjega je bil izid šele drugič na tekmi izenačen, prvič pa so Ljubljančani povedli šele pri izidu 24:23 po zaslugi bloka Dika Puriča. Temu je sledila še točka Šterna, ki je pomenila vodstvo ACH-ja z 1:0.

Ko so Slovenci z blokom Šterna na prvi odmor odšli z vodstvom 8:5, je bilo videti, da so ujeli ritem in da bodo imeli v nadaljevanju manj težav. Toda v njihovo igro so se prikradle napake pri sprejemu - teh v prvem nizu ni bilo, tako da so gostje hitro vzpostavili ravnotežje in celo povedli s 14:12. Toda tudi odgovor slovenskih prvakov je bil hiter, stabilizirali so sprejem, s trdnim blokom pa prisilili tekmece v napake. Po bloku Kozamernika so že vodili z 19:16, prednost pa do konca niza še nekoliko povečali. Po vodstvu 2:0 je že bilo jasno, da bodo Slovenci skupni zmagovalci dvoboja. Kot da bi jih to dodatno uspavalo, tekmecem so dovolili, da na začetku tretjega niza povedejo s 3:0, nato pa držijo prednost še nekaj časa. Gostitelji so prvič v nizu, v katerem je Šterna zamenjal Žiga Donik, v vodstvo prišli pri izidu 14:13, ko je blok točko dosegel Purič. Po tem rezultatu so oranžni zmaji po zaslugi dobrih servisov dosegli še tri zaporedne točke, toda gosti so se kmalu spet približali na točko zaostanka, tako da je domači trener Zoran Kedačič moral zahtevati odmor in "zaropotati". Tudi to ni dosti pomagalo, saj so Ciprčani izenačili, a v končnici so bili vendarle spet nemočni in zmaga je ostala doma. V tretjem oziroma zadnjem krogu kvalifikacij, ki se bo začel čez deset dni, se bodo merili s francosko ekipo Arago de Sete.

Izid povratne tekme 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov:

ACH Volley ‒ Omonia 3:0 (23, 21, 20)

ACH Volley: Flajs 10, Slaught, Kozamernik 9, Kovačič, Purič 5, Satler, Pleško, Jurić, Donik 1, Kumer, Štern 12, Buculjević, Armenakis 14.

Omonia: A. Petrakidis 3, Kapnisis, S. Petrakidis 4, Peters, Apostolou 5, Pafitis 5, Lamb 1, Adamou, Honorio da Silva 12, Alexiou 1, Papachristodoulou, Ferreira 14.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.