Drugi športi

Clijstersova: Želela bi si ...

New York, 30. 08. 2012 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odprto prvenstvo ZDA v tenisu je postreglo s prvim večjim presenečenjem. Za to je poskrbela komaj 18-letna Britanka Laura Robson, ki je v drugem krogu izločila štirikratno zmagovalko turnirjev za grand slam Kim Clijsters.

Belgijka Kim Clijsters si pred turnirjem ni mislila, da bo US open pri posameznicah končala, še preden ga je dobro začela. Belgijka je že pred začetkom turnirja sporočila, da bo to njen zadnji turnir v karieri, vendar je njene sanje, da bi se poslovila z vrhunskim dosežkom, končala britanska najstnica. Devetindvajsetletna Clijstersova je v karieri osvojila 41 turnirjev WTA, od tega štiri turnirje za grand slam. V letih 2005, 2009 in 2010 je bila najboljša v New Yorku, na turnirju, na katerem se je vedno dobro počutila, pa je tudi nameravala skleniti bogato teniško kariero, ki jo je enkrat maja 2007 že prekinila zaradi nosečnosti. Belgijko na OP ZDA čakajo še dvojice, v posamični konkurenci pa se je njena kariera sklenila na način, ki si ga ni želela.

Kim Clijsters
Kim Clijsters FOTO: Reuters

"Tukajšnji turnir je bil zame vedno prizorišče največjega navdiha, zaradi katerega sem dobro igrala in dosegala velike stvari. Težko je pojasniti zakaj. Zato se mi je vedno zdelo, da je pravšnji kraj, kjer bi želela končati svojo kariero. Želela bi si, da se to ne bi zgodilo že danes," je po dvoboju drugega kroga dejala Clijstersova, ki so jo premagala čustva ob razočaranj polnem slovesu ter je težko zadrževala solze. Navijači na stadionu Arthurja Asha, ki so si ogledali njen zgodovinski zadnji dvoboj, niso ostali hladni, teniško zvezdnico so za bogato kariero nagradili s stoječimi ovacijami.

Clijstersova je US open izpustila v letih 2004, od 2006 do 2008 in 2011 zaradi poškodb in materinstva. Po rojstvu hčerke Jade februarja 2008 se je hitro že leta 2009 vrnila v karavano ter uprizorila skorajda hollywoodski "comeback". "Po tistem, ko sem se prvič odločila za prekinitev, sem bila skupaj z družino udeležena v neverjetni avanturi, s katero sem bila poplačana za ves trud. Veselim se prihodnosti in življenja, ki me čaka zunaj igrišč," je še dejala Belgijka. Robsonova, 89. igralka na lestvici WTA, je prekinila Belgijkin sijajni niz 22 zmag v dvobojih na igriščih Flushing Meadowsa. Britanka je eno boljših predstav uprizorila prav proti Clijstersovi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.