Drugi športi

Čorić 'speljal' trenerja Hercogovi

Zagreb, 04. 11. 2014 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški teniški up Borna Čorić ima novega trenerja – to je postal kapetan hrvaške reprezentance Davisovega pokala Željko Krajan. Omenjeni bo še dva meseca sodeloval s Polono Hercog, najboljša slovenska igralka pa že išče novega strokovnjaka.

Mladi hrvaški teniški igralec Borna Ćorić, ki je to sezono vzel skalpe Rafaelu Nadalu, Ernestsu Gulbisu, Lukašu Rosolu, zaigral v polfinalu turnirja v Baslu, četrtfinalu Umaga in v Izmirju osvojil svoj prvi challenger, ima novega trenerja. To je kapetan hrvaške reprezentance v Davisovem pokalu Željko Krajan, ki je letos treniral tudi Polono Hercog.

Borna Čorić
Borna Čorić FOTO: Reuters

"Zelo sem vznemirjen, ker postajam del Ćorićeve ekipe in upam, da bova s skupnimi močmi iz njega izvlekla najboljši tenis. Brez dvoma je on eden največjih bodočih zvezd svetovnega tenisa in komaj čakam, da bova začela delati skupaj," je o tem dejal Krajan. Ćorić, ki bo čez deset dni dopolnil 18 let, je ta čas na 92. mestu lestvice ATP, kar je njegova uvrstitev kariere. Njegovi cilji so, da bi se prebil v najboljšo deseterico na svetu.

Tudi zato hrvaški trener, ki je Rusinjo Dinaro Safino popeljal na vrh svetovne lestvice, ne bo mogel več dolgo sodelovati z najboljšo slovensko igralko Polono Hercog, ki že išče novega trenerja.

Čorić komaj čaka
"V veliko zadovoljstvo mi je, da začenjam sodelovanje z Željkom. On ima veliko izkušenj s Tourom in veselim se skupnega dela. Verjamem, da se lahko še veliko naučim. Verjamem, da sva lahko izvrstna zasedba in poseževa po številnih uspehih," je dodal letos izjemni Čorić.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1907955
05. 11. 2014 08.35
+4
Brezvoljni in anemični Poloni ne more nihče pomagat...zamenjala je že nešteto trenerjev, pa...
Začni Živeti
04. 11. 2014 14.00
+10
Borna bo čez par let definitivno v svetovnem teniškem vrhu!
mariomandzukic
04. 11. 2014 13.52
+8
ni polona kaliber za velike stvari,zato je stvar logicna.prevzel bo pod okrilje najboljsega mladega tenisaca na svetu in bodoco st 1