Drugi športi

Damir Dugonjić udarno ime desetčlanske odprave za Izrael

Ljubljana, 16. 11. 2015 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor Miha Potočnik bo na evropsko prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih v Herzliyo (Izrael) popeljal deseterico reprezentantov, med katerimi prvo udarno ime ostaja Ravenčan Damir Dugonjić, ki bo tam branil zlato na 50 m prsno in bron na 100 m prsno iz Herninga 2013.

Ob Dugonjiću bosta med 2. in 6. decembrom v moški konkurenci slovenske barve branila še Mariborčan Martin Bau in Radovljičan Robert Žbogar. V ženski konkurenci je ta čas najmočnejša Radovljičanka Anja Klinar, ki je v soboto v Celju poskrbela za trenutno najboljša evropska dosežka na 400 in 800 m prosto, ob njej pa bodo plavale še Ravenčanki Tjaša Oder in Gaja Natlačen, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, Špela Bohinc iz Triglava, Velenjčanka Nastja Govejšek in plavalka Ljubljane Tara Vovk, udeleženka letošnjih evropskih iger, ki se je prvič v člansko reprezentanco zavihtela v nedeljo.

Damir Dugonjić.
Damir Dugonjić. FOTO: Reuters

"Udarno ime ostaja Dugonjić, sicer pa je moška ekipa pričakovana, želel pa sem si, da bi se prvenstva udeležil tudi Peter John Stevens, ki pa ima v istem terminu tekmo v ZDA. V ženski konkurenci je z vrnitvijo v reprezentanco prijetno presenetila Špela Bohinc in seveda mladinka Tara Vovk, ki je izpolnila 100-odstotno člansko normo. Osmoljenka je kadetinja Janja Šegel, ki je za prvenstvo premlada, čeprav je evropska zveza že spremenila pravilnik, a ta stopa v veljavo s 1. januarjem prihodnje leto in zato letos na tekmo še ne more," je o ekipi povedal Potočnik.

Glede na videno v jesenskem obdobju je Potočnik zelo zadovoljen z dosežki na mitingih v Zrenjaninu, Zagrebu, Gradcu in Celju, kjer je z državnimi rekordi navduševala njegova klubska varovanka 27-letna Klinarjeva. "Veliko bo zdaj odvisno od tega, kaj bomo v resnici pokazali na prvenstvu, kjer bo nekaj odvisno tudi od dnevne forme, vsak plavalec pa bo imel svoje cilje, pri nekaterih so to polfinali, pri drugih finali in pri posameznikih še kaj več."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.