Drugi športi

Danski Esbjerg poslal Krimovke domov z desetimi zadetki razlike

Esbjerg, 15. 10. 2016 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v uvodnem krogu Lige prvakinj v gosteh izgubile proti danskemu Esbjergu (25:35). Naloga v nadaljevanju tekmovanja ne bo nič lažja: Krimovke namreč že čez en teden čaka dvoboj z Larvikom.

Krimovke tudi v nadaljevanju Lige prvakinj čakajo težke tekme.
Krimovke tudi v nadaljevanju Lige prvakinj čakajo težke tekme. FOTO: Miro Majcen

Že po julijskem žrebu v danskem Glostrupu je bilo jasno, da krimovke v primeru uspešnih kvalifikacij v skupinskem delu Lige prvakinj čaka izjemno zahtevno delo za preboj v drugi del najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini, uvodna tekma v Hamletovi deželi pa je to le potrdila. Slovenske podprvakinje v nobeni rokometni prvini niso bile kos danskim prvakinjam, na koncu so izgubile za enajst golov. Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila norveški Larvik, tekma pa bo v soboto, 22. oktobra, v dvorani na Kodeljevem. Izbranke Uroša Bregarja so porazno odprle tekmo in si že po enajstih minutah igre pridelale zaostanek šestih golov (2:8), svojo najboljšo predstavo pa prikazale med 11. in 18. minuto, ko so se tekmicam približale na vsega dva zadetka zaostanka (8:10). Od tedaj najprej niso bile več konkurenčne imenitnim gostiteljicam, kjer poleg danskih igrajo tudi švedske, nizozemske, norveške in španska rokometašica ter jim v nadaljevanju pobegnile na sedem golov (17:10).

V drugi polovici tekme se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, krimovke so bolj ali manj vseskozi capljale za gostiteljicami, ki so jim v 38. minuti pobegnile že na deset zadetkov (14:24). V zadnji tretjini tekme krimovke niso zmogle omiliti visokega poraza. V ljubljanski ekipi je bila strelsko najbolj učinkovita Mirjeta Bajramoska s šestimi goli, Aneta Benko in Tamara Georgijev sta dosegli po štiri zadetke, v danski zasedbi pa je bila neustavljiva Laura van der Heijden z enajstimi goli.

Izid 1. kroga Lige prvakinj:

Esbjerg ‒ Krim Mercator 35:25 (17:11)

Esbjerg: Sando, Idehn, Knudsen, Toft Hansen 1, Seest, Kviesgaard 3, Zachariassen, van der Heijden 11, Alm 6, Karlsson 1, Gonzales Ortega, Vestergaard 5, Ingstad 2, Polman 6.

Krim Mercator: Stefanišin, Marinček, Pandžić, Georgijev 4, Jurič, Benko 4, Blažević 2, Milanović Litre 3, Jeriček 1, Bajramoska 6, Omoregie 2, Koren 1, Barič, Kampdo 2, Zrimšek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.