Drugi športi

Del Potrova vrnitev na teniška igrišča preložena

Buenos Aires, 15. 10. 2014 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Argentinski teniški igralec Juan Del Potro je zaradi dolgotrajnega okrevanja po operaciji zapestja prestavil vrnitev na teniška igrišča na leto 2015. Potem ko je že nekajkrat napovedal, da se bo vrnil, pa nato spet podaljšal okrevanje, je zdaj dokončno jasno, da letos ne bo več nastopal.

Juan Martin Del Potro, zmagovalec US Opna iz leta 2009, je pojasnil, da potrebuje več časa za okrevanje. Že od februarja je na prisilnem počitku, sprva je želel priti na zadnji grand slam sezone v New Yorku, pa nato na azijsko turnejo, toda mučna poškodba mu je preprečila tudi te nastope. "Čeprav gre mojemu zapestju že bolje in sem napredoval tudi pri splošni pripravljenosti, sem se odločil, da se odpovem nastopom v zadnjem delu sezone. Trenutno nisem stoodstotno pripravljen, zdaj pa se bom lahko v miru posvetil pripravam na novo sezono 2015," je odločitev o preložitvi vrnitve na naslednje leto pojasnil 29. igralec lestvice ATP. Če bi se odločil za nastope še letos, bi imel Del Potro le še dve možnosti: na turnirju v Švici naslednji teden, tam je pred letom dni premagal domačega aduta Rogerja Federerja, ter nato še na mastersu v Parizu.

Juan Martin Del Potro
Juan Martin Del Potro FOTO: Reuters

Težave z zapestjem za Del Potra niso nove, saj je že po slavju v ZDA pred petimi leti, ko je v finalu ugnal Federerja, moral na operacijo - takrat je bilo poškodovano desno zapestje - in tudi takrat je izgubil večji del naslednje sezone.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.