Drugi športi

Denić: Na povratni tekmi bomo morali precej spremeniti našo strategijo v napadu

Ljubljana, 09. 06. 2014 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvo dejanje bitke za Katar so resda dobili Madžari, a izbranci selektorja Borisa Denića so navkljub ne preveč kakovostni napadalni predstavi in nekaterimi mrki v svoji igri najbolj rokometno mesto na Madžarskem zapustili z aktivnim izidom in realnimi možnostmi za preboj na SP.

Boris Denić
Boris Denić FOTO: Damjan Žibert
Pred slovenskimi rokometaši je zelo zahtevna naloga, bolj ali manj pa je jasno, da bo v velenjski Rdeči dvorani poleg taktičnih ukan odločilno vlogo imela tudi regeneracija igralcev, ki po dolgi in naporni sezoni nimajo več veliko moči. Selektor Boris Denić je skupaj s strokovnim štabom - na podlagi lanske slabe izkušnje proti Belorusiji - nekoliko spremenil trenažni proces za letošnjo najbolj pomembno reprezentančno akcijo, njegovi zdesetkani izbranci - Uroš Zorman in Miha Žvižej nista nastopila zaradi kazni, Borut Mačkovšek, Nenad Bilbija, Staš Skube in Simon Razgor so poškodovani - pa niso bili kos kakovostnim Madžarom, ki so v tej sezoni pustili globoke sledi v evropskih klubskih tekmovanjih (Veszprem se je uvrstil na sklepni turnir lige prvakov v Kölnu, Pick Szeged je osvojil pokal EHF). "Tekma ni bila lepa. Mi smo bili celotno tekmo v krču, predvsem v napadalnih akcijah, kjer nikakor nismo mogli razviti naše hitre igre. Ob tem smo naredili tudi veliko tehničnih napak, v svojih vrstah pa imeli majhno število razpoloženih igralcev. Na povratni tekmi imamo številne rezerve, dejstvo pa je, da bomo morali na njej precej spremeniti našo strategijo v napadu," po odigranem prvem polčasu dvoboja proti Madžarom, ki prinaša nastop na SP, meni selektor Slovenije Boris Denić.

Gorazd Škof
Gorazd Škof FOTO: Damjan Žibert

"Skozi celotno tekmo smo bili v zaostanku, na koncu pa vendarle iztržili izid upanja za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. Madžarska prednost ni prevelika, verjamem, da bomo pred našimi privrženci v Velenju nadoknadili zaostanek," razmišlja organizator igre Marko Bezjak. Da Slovenija navkljub ne preveč prepričljivi igri proti vzhodnim sosedom ostaja v igri za nastop na SP je zaslužen predvse razpoloženi vratar Gorazd Škof, ki je zbral kar 16 uspešnih obramb. "Začeli smo v krču, nato pa se vendarle vrnili. V naši igri so še številne rezerve, a moramo vedeti, da tudi Madžari lahko zmagajo v Velenju, saj imajo kakovost in širino. V Veszpremu smo iztržili ugoden izid, zavoljo tega imamo pred seboj miren teden za pripravo na povratno tekmo v Velenju, kjer se bomo s pomočjo naših evforičnih navijačev skušali prebiti v Katar."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
09. 06. 2014 17.06
+1
Nič presenetljivga. Madžari so pač velesila, ns pa tisti Belorusi še zdj tepejo, ko pri žrebu dobimo najtežjega nosilca. Ni predaje!
barbato333333
09. 06. 2014 14.01
+0
Aja se to isti beb.. Ki k zdej kritizirate igro nasih ste na svetovnem ko smo bli 4 govoril kako so nasi dobri..nasi so bli zelo slabi in samo 100 letni zreb nam je omogocil da smo prlezl s tako igro do 4 mesta..je res da so bols igral ampak useen ni blo to use skup nic..vi pojma nimate in govorite kr neki u tri dni
barbato333333
09. 06. 2014 13.53
-2
Carli..gorenje,celje, in podobni indijanski klubi so dobri??so dokaj povprecni..kot tudi njihovi igralci tko da ne vem kje vi zvite..vi ste b enem nerealnem svetu k mislte da mamo mi kr skos ene talente in podobno..kaj vam ni jasn..kasn denic..kok je blo trenerjev pred denicem..a so kej dosegl?niso..tko da ne oglasejte se ce nimate pojma..je pa res da denic ni vrhunski trener ampak to ni glavni razlog za te polomije
bgdfgfdgdfg
09. 06. 2014 12.58
-2
Branko Tamše!!!
velesperun
09. 06. 2014 09.36
+1
Medved, nič ne bo treba spremninjati razen tega, da bo treba dati 5 golov več......
barbato333333
09. 06. 2014 09.03
-9
S takim igralskim kadrom nimamo kej iskat nikjer..nosilci igre bezjak,skube,dolenec,gaber,zvizej itd..a so to vrhunski igralci?...kje igrajo..v povprecnih klubih..mamo ksno zvezdo..nimamo..in od kje nam da je zdej denic kriv za poraze..denic ne more zadet gola..igrajo igralci po svojih zmoznostih ki so nazalost limitirane..plus psiha in smo tam kjer smo..preden se bo kasen bu..ar nasu in govoru da.mamo talente in podobne bedarije nej prej pogleda spisek nasih igralcev in npr hrvatov pa kje igrajo in mu bo jasno hitr zakaj so oni top v svetu mi smo pa druga liga...
carli17
09. 06. 2014 13.30
-4
VEČINA NAŠIH IGRALCEV IGRA V DOBRIH KLUBIH ! DEJSTVO PA JE ,DA CELOTEN SISTEM IGRE PRIPRAVI DENIČ IN ON JE ODGOVOREN ALI S ETO SPROVEDE ALI PAČ NE !!