Drugi športi

Desalle ob odsotnosti Gajserja zmagal v Erneeju, Cairoli še povečal naskok v skupnem seštevku

Pariz, 28. 05. 2017 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Belgijec Clement Desalle je zmagovalec devete dirke svetovnega prvenstva v motokrosu. V francoskem Erneeju, kjer slovenski dirkač Tim Gajser zaradi posledic starih poškodb s prejšnjih dirk ni nastopil, je v skupnem seštevku prednost še povečal danes drugouvrščeni Italijan Antonio Cairoli.

Tim Gajser.
Tim Gajser. FOTO: Honda Pro Racing

Najboljši motokrosisti na svetu so bili konec tedna v Franciji, kjer se je na prizorišču predlanske dirke pokala narodov spet zbralo veliko navijačev. Na deveti preizkušnji svetovnega prvenstva pa se je prvič v sezoni 2017 dirka najmočnejšega razreda MXGP začela brez slovenske udeležbe, saj se je trojici poškodovanih in okrevajočih (Peter Irt, Jernej Irt in Klemen Gerčar) na dan dirke pridružil še Tim Gajser. Že pred odhodom v Francijo je bilo jasno, da tudi on ni stoodstotno pripravljen, saj ga še vedno pestijo posledice padcev v Latviji in Nemčiji. V soboto se je sicer udeležil kvalifikacij, a prevozil le štiri kroge, potem pa zaradi bolečin odnehal. Iz njegove ekipe Honda Gariboldi so sporočili, da so se tako odločili zaradi njegove varnosti, saj še ni povsem okreval po vseh padcih. "Ne morem opisati razočaranja, ker danes ne bom mogel dirkati. Ni v moji naravi, da bi odstopil, toda vsem svojim navijačem obljubljam, da se bom kar najhitreje vrnil še močnejši," je Gajser sporočil v izjavi svojega moštva. "Že prejšnji teden bi bilo bolje, da bi ostali doma in Tim ne bi tekmoval v Nemčiji. Toda kar je bilo, je bilo. Včeraj pa se je izkazalo, da so bolečine vseeno prehude. Po štirih krogih sem videl, da Tima zelo boli rama, pokazali smo mu, naj odneha. Tim je borec, skušal je nadaljevati, nato pa je le zapeljal v bokse. Razmišljala sva, kaj storiti, ponoči pa sva se odločila, da gremo domov, opravimo podrobne preglede in preiskave, da vidimo, kaj točno je z ramo," pa je povedal Timov oče in trener Bogomir Gajser.

Njegovi tekmeci so izkoristili Gajserjevo odsotnost in ga še nekoliko bolj potisnili z vrha skupnega seštevka. Nemec Maximilian Nagl je v prvi vožnji slavil pred Antoniem Cairolijem, tretji je bil Belgijec Jeremy van Horebeek. V drugi vožnji je slavil Clement Desalle pred Francozom Gautierjem Paulinom in Cairolijem, skupno na dirki pa je Desalle s 43 točkami za eno točko premagal Italijana, tretji pa je bil Paulin s 37, kolikor jih je zbral tudi četrti Nagl. Skupno se je zdaj Cairoli še utrdil na prvem mestu s 347 točkami, drugi je Paulin z 297 točkami, do danes tretjega Gajserja, ki ostaja pri 261 točkah, pa je zdaj prehitel še današnji zmagovalec Desalle, ki je pri 289 točkah. Gajserja pa je po točkah ujel tudi van Horebeek.

Izidi:

- 1. vožnja:
1. Maximilian Nagl (Nem) 25
2. Antonio Cairoli (Ita) 22
3. Jeremy Van Horebeek (Bel) 20
..

- 2. vožnja:
1. Clement Desalle (Bel) 25
2. Gautier Paulin (Fra)
3. Antonio Cairoli (Ita) 20
...

- dirka skupno:
1. Desalle 43
2. Cairoli 42
3. Paulin 37
...

- SP skupno (9):
1. Cairoli 347
2. Paulin 297
3. Desalle 289
4. Gajser 261
5. van Horebeek 261
...
39. Peter Irt (Slo) 2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.