Drugi športi

Ding s prebojem v finale svetovnega prvenstva v Cruciblu poskrbel za snooker evforijo na Kitajskem

Sheffield, 01. 05. 2016 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V finalu svetovnega prvenstva v snookerju v slovitem gledališču Crucible v Sheffieldu si bosta nasproti stala Mark Selby in Junhui Ding. Če je marsikdo drugega nosilca turnirja, Angleža Selbyja, pričakoval v finalu, pa je za veliko presenečenje poskrbel Kitajec Ding, ki je postal sploh prvi Azijec, ki se mu je uspelo uvrstiti v finale svetovnega prvenstva.

Mark Selby prihaja iz Leicestra. Se lahko zgodi, da bodo njegove lisice, za katere močno navija, in prav on istega leta prvaka?
Mark Selby prihaja iz Leicestra. Se lahko zgodi, da bodo njegove lisice, za katere močno navija, in prav on istega leta prvaka? FOTO: AP

Britanski mediji poročajo, da je Junhui Ding poskrbel za pravo evforijo na Kitajskem, ki se v zadnjem času vse bolj navdušuje nad snookerjem. Polfinalni obračun Dinga s Škotom Alanom McManusom (17-11 v korist Dinga) si je ogledalo kar 27,1 odstotkov gledalcev, ki so spremljali televizijo v času poteka tekme, kar je svojevrsten fenomen. Preboj Kitajca v finale svetovnega prvenstva naj bi si po nekaterih podatkih ogledalo okoli 30 milijonov ljudi na Kitajskem, poroča Eurosport. Ding je na letošnjem turnirju v Sheffieldu igral zelo dobro, nase je opozoril z zmago v drugem krogu, ko je izločil Judda Trumpa, nato pa je v četrtfinalu deklasiral (13-3) še Marka Williamsa, dvakratnega svetovnega prvaka.

V drugem polfinalu je Mark Selby, drugi nosilec turnirja, premagal Marca Fu Ka-chuna, obračun pa je bil precej bolj tesen kot dvoboj Dinga in McManusa. Izid je bil poravnan pri 12-12, nato pa še pri 15-15, nato pa sta Angležu uspeli dve ključni igri za končno zmago s 17-15. "Zadnji termin je bil verjetno najboljše, kar sem pokazal v polfinalu," je razložil 'Dvorni norček iz Leicestra' in dodal: "Na preostalih terminih sem se počutil živčnega in razdražljivega." Finale se bo pričel v nedeljo popoldne, zmagal pa bo tisti, ki bo dobil 18 iger.

Branilec naslova Stuart Bingham je zanimivo izpadel že v prvem krogu proti Aliju Carterju, nedvomno najbolj priljubljeni igralec snookerja Ronnie O'Sullivan pa je po pravi drami v drugem krogu moral priznati premoč Barryju Hawkinsu (13-12).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jejževamati
01. 05. 2016 15.24
-5
koga sploh zanima tole? haha
giovanni2
01. 05. 2016 19.53
+1
Paštašutar
01. 05. 2016 10.36
+4
Kj sta vceri gresila Selby in Fu,to je mejilo za na znanstveno fantastiko!! Predvsem Fu je zgresu par zicerju,kar ga je stalo finala!!Je pa dejstvo,da fantje znajo igrati,kajti skoraj vsi dvoboji so bili tesni!!!! Dans pa za Dinga navijat,v fuzbalu pa za Leicester,tko da bo volk sit in koza cela....haha
giovanni2
01. 05. 2016 19.55
+1
Grešila sta zicerje, sta pa tudi odigrala veliko fenomenalnih točk.