Drugi športi

Pello Bilbao zmagovalec 20. etape, Roglič zdrsnil na 4. mesto v skupni razvrstitvi

Feltre, 01. 06. 2019 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na sobotni 20. etapi, ki bo kolesarje na Dirki po Italiji popeljala globoko v Dolomite, se bo najverjetneje odločalo, kdo bo tudi po nedeljski vožnji na čas oblekel rožnato majico in dobil letošnji 102. Giro. Primožu Rogliču ob zaostanku za Richardom Carapazom in Vincenzom Nibalijem ne preostane drugega kot napad. Etapo v živo spremljamo na naši spletni strani.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Primož Roglič: Dal sem vse od sebe in si nimam kaj očitati
    01:56
    Iz 24UR: Primož Roglič: Dal sem vse od sebe in si nimam kaj očitati
  • Iz 24UR: Roglič zdrsnil na četrto mesto
    00:45
    Iz 24UR: Roglič zdrsnil na četrto mesto
Roglič (na fotografiji) pred začetkom sobotne etape.
Roglič (na fotografiji) pred začetkom sobotne etape. FOTO: Ervin Čurlič

Številni slovenski navijači so z glasnim spodbujanjem na startu 20. etape v Feltru pozdravili Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), ki je pred začetkom vzpenjanja po cestah v Dolomitih vedel, da ga čaka težko delo v lovu na vodilnega Richarda Carapaza (Movistar) in drugouvrščenega Vincenza Nibalija (Bahrain‒Merida). Po začetnem spustu ga je s sotekmovalci čakal prvi vzpon, med katerim do večjih pretresov ni prišlo. Nato je skupina 12 kolesarjev 140 kilometrov pred koncem nabrala že 2:40 minute prednosti, medtem ko je Roglič z Nibalijem vozil v skupini z nosilcem rožnate majice.

Fausto Masnada (Androni Giocattoli–Sidermec) je 125 kilometrov pred ciljem že občutneje pobegnil pelotonu in tistim kolesarjem, ki so ga lovili, nabral si je že 4:21 minute prednosti in kot prvi prišel na vrh 2047-metrskega prelaza. V zaključku vzpona so Carapaz, Mikel Landa (Movistar) in Miguel Angel Lopez (Astana) močno stopili na plin in daleč za seboj pustili Rogliča in Nibalija. Toda slovenski as je z Italijanom in Rusom Pavlom Sivakovom (INEOS) odgovoril med spustom, ko je ujel priključek s skupino rožnate majice in "lovilci" vodilnega Masnade, ki je ohranjal slabo minuto naskoka. 

20. "kraljevska" etapa letošnje kolesarske dirke Giro d'Italia:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Približno 80 kilometrov do konca se je izluščila skupina petih ubežnikov, ki so jo sestavljali Pello Bilbao (Astana), Tanel Kangert (EF Education), Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), Ama Gehereigzabher (Team Dimension Data) in Edward Dunbar (INEOS). Kasneje so se peterici pridružili še Valentin Madouas (FDJ), Eros Capecchi (Quick Step) in Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). Osmerica je naslednjih štirideset kilometrov etape ohranjala prednost pred glavnino, ki je znašala slabe tri minute. Prelaz Rolle, ki je bil ovit v slovenske barve, je prvi prečkal Giulio Ciccone, ki je osvojil še en gorski vrh in še enkrat dokazal, da je najboljši hribolazec na letošnji izvedbi Gira in bo povsem zasluženo v Verono prikolesaril v modri majici.

Na začetku zadnjega "dvoglavega" vzpona je glavnina močno navila tempo in začela ubežnikom dihati za ovratnik. V zadnjih dvajset kilometrov je vodilna osmerica vstopila s slabima dvema minutama prednosti. Petnajst kilometrov pred ciljem se je od ubežnikov oddaljil Madouas, ki si je nabral petnajst sekund prednosti, ki jo je naslednjih pet kilometrov vzdrževal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Medtem pa je trinajst kilometrov do konca sledil prvi napad Mikela Lande. Ta je presenetil Primoža Rogliča, ki ob napadu ni uspel slediti koraka z Lando, Nibalijem in Carapazom. Omenjena trojica je bila tudi tista, ki je ulovila ubežnike in skupaj s preostalo peterico bežala glavnini. Dva kilometra pred koncem je bil že v kali zatrt napad Nibalija, tako da so se v zadnji kilometer skupaj pripeljali vsi trije kolesarji, ki so po današnji etapi v skupni razvrstitvi pred Rogličem. Dvesto metrov pred ciljem je vodilnemu Carapazu zmanjkalo moči. To sta izkoristila Landa in Bilbao. Slednji je v zadnjih metrih imel več moči in osvojil še svojo drugo etapno zmago na letošnjem Giru. Primož Roglič je v cilj prikolesaril 54 sekund za zmagovalcem in tako začasno izgubil mesto na zmagovalnem odru v skupni razvrstitvi. To pa še ni izgubljeno, saj za tretjim Lando pred jutrišnjim kronometrom s ciljem v Veroni zaostaja zgolj trinajst sekund.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

17.17

Etapa Bilbau, Roglič padel na 4. mesto v skupni razvrstitvi

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
17.14

Zadnji kilometer: Kdo bo zmagovalec 20. etape?

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
17.11

Vincenzo Nibali napadel, do cilja še dva kilometra

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
17.10

Do cilja še tri kilometre, Rogliča ni v ospredju

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
17.02

Roglič izgublja korak z najboljšimi

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (234)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
02. 06. 2019 09.16
+5
Še en dokaz več, da vrhunski kolesar brez pomoči svoje ekipe ne more vsega sam opraviti . Ekipa Jumbo je bila včeraj samo kolesar Roglič .Ekipa Movistar je bila ves čas v vodstvu s tremi ali štiri kolesarji , ki so vozili v koloni . Carapazo je imel pred sabo enega ali dva svoja kolesarje , levo in desno nikogar. Roglič je bil ves čas zaprti v skupini deset ali več kolesarjev in vsaki pobeg je od njega zahteval veliko energije za priključitev vodilnim .Še to , da s je mogel prositi za pijačo kolesarja iz druge ekipe, pove veliko. Ekipa Jumba je na tej dirki naredila preveč napak in se ni niti v enem primeru potrudila, da bi mu pomagala .Če bi Roglič dirkal za ekipo Movistar , sem trdno prepričan ,da bi bila roza majica na koncu njegova. Vse kar je lahko storil je tudi vrhunsko opravil. Tudi tretje ali četrto mesto ni mačji kašelj.
Uporabnik437802
01. 06. 2019 20.34
+14
Jaz pa upam, da Primožu jutr rata, ker če pogledamo kako se je stopnjevala razlika (v + Primožu seveda) od prvega do drugega kronometra (Carapaza je prehitel za 0,47sec in za 1,55min, Nibalija za 0,23sec in 1,05min, Lando pa za 1,07min in 3,03min).....tako, da 3. mesto je skor sigurn njegovo....do drugega pa še tud lahko pride, če se vse poklopi.....držimo pesti!!!
pojtrarara
01. 06. 2019 20.38
+11
Iz tvojih ust v bozja usesa bi se reklo. Tudi jaz mu zelim, da mu uspe vsaj na zmagovalni oder. Si zasluzi. Sicer pa poklon za prikazano do sedaj. Danes se ne morem sprijazniti s teh deset sek plusa, ki jih je pokasiral nic kriv nic dolzen zaradi enih butastih dveh tipov. Upam, da ga ravno teh deset sek jutri ne stabe odra.
pojtrarara
01. 06. 2019 20.33
A kdo mogoce ve, se ze ve cas štarta primoza jutri? Hvala
Prototip
01. 06. 2019 20.06
+14
Še sreča,da Primož ni vozil z ponyjem,ker bi jih nažgal za 5 min.......kralj slovenskih src.
Desnica boli
02. 06. 2019 16.29
smu?ar1
01. 06. 2019 19.59
+14
Primož bo se zmagoval ker je pravi borec in ima vse kar rabi zmagovalec....razen ekipe...to bo pa moral zamenjat.....BRAVO PRIMOŽ SAMO TAKO .ZMAGOVALEC
pojtrarara
01. 06. 2019 20.39
+5
Tudi jaz tako mislim. Ce bi inel pravo podporno ekipo bi ze letos vse nazgal v skupnem sestevku.
ForzaJuve
01. 06. 2019 21.18
-3
ekipo ima res slabo, pretiravat pa ni treba. itak se je skoz vozo v zavetrju nibalija. roglicu še malo manjka. še mal žgancov popapat pa bo. ajde rogla
uporabnica1
01. 06. 2019 21.59
+2
Forza ne pisi neumnosti. Gesink in de Plus sta odlicna, ce bi bila zdrava bi pomagala Rogli. Rogla pa tudi ni mogel voziti tako odlicno ker je imel bolecine
apodgra
02. 06. 2019 09.20
+1
Forza On ne rabi "popapat" več nobenih žgancev , samo ti moraš gledati in razumet tisto , kar vidiš. Skybluelly ima popolnoma prav. brez ekipnega sodelovanje, ne more biti uspeha.
Enmajstr
01. 06. 2019 19.24
+48
Jumbo visma je v gorah vedno odletela takoj ko se je dvignil tempo, naš junak Primož pa se sam boril z močnimi ekipami. Cestno kolesarstvo je moštveni šport, si predstavljate, da bi se Ronaldo sam boril proti barci? Najbrž nam je vsem jasno kakšen heroj je Primož. Pa ne samo da se je sam boril, še en kup nesreče ga je spremljalo. Od mene ima samo poklon.
apodgra
02. 06. 2019 09.26
+2
Enmastr Tipičen primer je reprezentanca Argentine , ki vse pričakuje od Messija , da bo on sam vedno reševal ekipo. Kolesarstvo je kolektivni šport in samo ekipa lahko skupaj izstreli svojega junaka . Pri ekipi Movistar je bil v prvem planu pomagati Landi, ko pa se je situacija spremenila je dobil vso podporo Carapazo in lepo se je videlo, kako je cela ekipa skrbela za njega .
FAUSTOS1
01. 06. 2019 19.16
+30
z takšno ekipo nobeden ne more zmagati ,samo vodstvo ekipe mu je odzzelo cca 2 minuti da se o kolesarjih ,ki bi mu morali pomagati ,ki jih ni in ni.
kavcic74
01. 06. 2019 19.13
+3
tile navijači so 100% kolesarji!!! tako se obnašajo tudi na cesti!!!
Iniesta
01. 06. 2019 19.11
+9
Rogla ni dopingiran, zato ne bo zmagal ...
Silvey
01. 06. 2019 19.11
+30
Primož je za nas zmagovalec in to je jasno.
Enmajstr
01. 06. 2019 19.17
+17
Tako je, ponosni smo na Primoža in tudi ostale, na žalost imamo pa.... Med navijači. Ne smem napisat ker me bodo brisal.
uporabnica1
01. 06. 2019 19.05
+20
Primoz sem prepricana, da bos enkrat zmagal tudi Grand Tour, samo vse se mora poklopit in biti se malce srece, verjamem, da ti bo enkrat uspelo, si pa ze sedaj naredil ogromnoo!!
Firnk
01. 06. 2019 19.03
+19
bravo roglič izdrži do konca ta italjanski cestni pekel bravo si borec prve lige takšne tekme te povsem izmučijo in kapo dol pred tekmovalci tako naporne dirke kot je ta in njej podobne to je noro
Gašper Partyholic
01. 06. 2019 19.01
+37
Rogla menjaj ekipo ker bolj nesposobne ekipe na giru ne obstaja
Hellsrael
01. 06. 2019 18.51
+2
Konec upov. Vseeno kapa dol
Rde?iAlarm
01. 06. 2019 18.43
+19
ne vem zakaj je slovenski navijač podrl lopeza,ki mu je potem dal dve topli okoli ušes.....za takšno sramoto bi moral podreti vsaj nibalija ali carapaza.....
gekados
01. 06. 2019 21.16
+1
Desnica boli
01. 06. 2019 21.45
Silvey
01. 06. 2019 18.35
+68
Roko na srce takih navijačev Primož res ne rabi in je bolje, da drugič ostanejo doma.
pojtrarara
01. 06. 2019 18.48
+28
Srcno upam, da mu jutri uspe na tretje mesto. V kolikor bi mu zmanjkalo teh 10 sek, pa se lahko osebno zahvali bedakom navijacem. Res ne vem od kod so se nasli, da gredo tako skodovati lastnemu sportniku. Prav jezna sem nanje. Sram jih bodi. Naj se naucijo sportnega navijanja, ce ne pa naj raje doma ostanejo. Za skodo delati jih nihce ne rabi.
kokicas
01. 06. 2019 18.34
+38
Ogledal sem si že kar nekaj etap v živo tkao gira kot tura ampak nikoli mi ni niti na misel padlo da bi tekel ob njih in jih polival ter oviral. Če ne more ne more ne pa mu težit. In če je Primož dobil 10 sekund je moralo biti res kar hudo brez besed res zalostno
puspan
01. 06. 2019 18.33
+16
Mislil sem, kako lep vtis bo napravila množica slovenskih navijačev v Italiji, a so me globoko razočarali. Bil bi nepošten do nekaterih, ampak večina teh dijakov naj v bodoče raje ostane doma.
gekados
01. 06. 2019 21.17
+2
Verjetno so bili kaki ići ala Mario mandžukić
inside1
01. 06. 2019 18.32
+17
je pa že to sanjsko, da je en Slovenec v vrhu med takimi dirkami......
inside1
01. 06. 2019 18.32
+15
Rogič ima premalo podpore od ekipe, ki je nekje zadaj. Sam ne zmore vsega, mislim, pa da so mu tudi malo pošle moči, oz. so tekmeci pač močnejši.
Silvey
01. 06. 2019 18.38
+20
Saj so mu lahko pošle moči, če je moral celotno dirko sam prevozit brez pomoči.