Drugi športi

Domačinke pričakovano boljše od slovenskih odbojkaric

Brno, 17. 09. 2016 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo leta 2017 še drugič izgubila. V Brnu je v skupini F po Belorusiji, ki je bila boljša s 3:2, morala priznati premoč tudi gostiteljicam, Češka je zmagala s 3:0 (-20, -16, -13).

Prizor z obračuna Slovenije in Belorusije.
Prizor z obračuna Slovenije in Belorusije. FOTO: CEV

Slovenke so tudi tokrat naletele na razpoložene tekmice, nikakor niso našle protiorožja za odlično češko ekipo, ki je bila z izjemo sprejema večji del tekme dominantna v vseh elementih. Že dejstvo, da gostje niso niti enkrat na tekmi vodile, pove veliko o premoči gostiteljic, sicer prvih favoritinj skupine. Čehinje so predvsem po zaslugi razpoloženih Anete Havličkove in Andree Kossanyiove do zanesljive prednosti prišle že na začetku nizov, v prvem so jih tekmice še ujele in se z njimi dokaj enakovredno kosale, v preostalih dveh pa ne.

V nedeljo se bodo izbranke Bruna Najdiča pomerile še z Grčijo, ki je danes z 2:3 izgubila proti Belorusiji, v petek pa z 0:3 proti Češki.  Čehinje, ki so sodijo med boljše ekipe drugega razreda evropske odbojke, so svojo avtoriteto uveljavile že na začetku tekme. Po zaslugi servisov in bloka so povedle s 5:1, tako da je moral slovenski selektor Najdič že kmalu zahtevati prvi odmor. Po njem so Slovenke vzpostavile ravnotežje, izenačile so na 9:9, toda v nadaljevanju je bil češki napad, v prvem nizu kar v 70 odstotkih uspešen, enostavno previsoka ovira, tako da so si Čehinje spet priigrale zanesljivo prednost in jo kljub menjavam v slovenski vrsti, v igro so vstopile Lana Ščuka namesto Marine Cvetanović, Urška Igličar namesto Ize Mlakar in Mojca Božič namesto Sare Najdič, zadržale do konca.

V drugih dveh nizih so gostje popravile obrambo, predvsem po zaslugi blokerk Sare Planinšec in Tine Grudina znižale odstotek uspešnosti napada, toda premoč Čehinj se je le še povečala. S servisi in blokom so gostiteljice ob pomoči občinstva povedle z 8:2, nato ob drugem tehničnem odmoru vodile že s 16:8, po vnovični dvojni menjavi Najdiča so se Slovenke še približale na 13:17, več pa jim ni uspelo. Samozavest je padla, razigrane gostiteljice pa niso popuščale, tako da negotovosti ni bilo niti v tretjem nizu. Ob prvem tehničnem odmoru je bilo že 8:4, nato pa je razlika samo še naraščala. Slovenke so sicer kazale borbenost, toda razlika v kakovosti je bila prevelika. V nedeljo se bodo reprezentantke pomerile z Grčijo, ki je tokrat z 2:3 izgubila proti Belorusiji, v petek pa z 0:3 proti Češki.

Izid:

Češka ‒ Slovenija  3:0 (-20, -16, -13)

Slovenija: Božič, Blagne, Medved, Igličar 1, Zdovc, Mlakar 9, Najdič 1, Ščuka, Cvetanović 3, Potokar 7, Planinšec 10, Založnik, Sobočan, Grudina 7.

Češka: Kossanyiova 16, Hodanova, Trnkova 6, Havličkova 14, Melicharkova, Smutna 3, Nachmilnerova, Purchartova 6, H. Kojdova, Dostalova, Mlejenkova 13, Vincourova, P. Kojdova, Toufarova.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

den456
17. 09. 2016 20.59
-1
Bruno Zgubić nadaljuje s svojimi "uspehi"