Drugi športi

DP: Dugonjić po načrtih, Klinarjevi še četrto zlato in jubilejni 100.

Ravne na Koroškem, 01. 08. 2014 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Drugi dan odprtega prvenstva Slovenije v Ravnah na Koroškem je prepričljivo zmago na 50 m prsno dosegel prvi slovenski plavalni adut Damir Dugonjić. Anja Klinar je ob zmagi na 200 m mešano osvojila že svoje četrto zlato na letošnjem DP, skupno pa svojo 100. posamično zlato na DP.

"Ta izid sem si želel in škoda, da si nisem želel še malo boljšega," je s šalo pogovor z mediji začel Damir Dugonjić. "V samem plavanju se počutim zelo močnega. Mislim, da lahko stopnjujem hitrost, tudi skok je bil dober in plavanje se mi je zdelo res super, brez kakšnih napak. Še malo počitka in veselim se še boljših rezultatov čez tri tedne," je še dejal plavalec in s tem nakazal na evropsko prvenstvo v Berlinu, o lastnih rezervah pa dodal, da si želi enostavno na vsakem zavesljaju pridobiti vsaj še dva centimetra. Drugo mesto je osvojil triglavan Peter John Stevens.

Radovljičanka Anja Klinar je na 200 m mešano osvojila četrti slovenski naslov, čeprav je morala prednost prepustiti Čehinjama Simoni Baumrtovi in Barbori Zavadovi, prva je z 2:14,18 potrdila zavidljivo formo. "Vesela sem, da je konkurenca taka, da se moram potruditi prav v vsaki disciplini. Izid tokrat ni bil slab, a vidi se, da mi še manjka hitrost in sproščenost. Kljub vsemu bi bila lahko še kakšno sekundo hitrejša, a sem po včerajšnjem napornem dnevu tudi malo utrujena," je povedala slovenska šampionka, ki se je še posebej razveselila tudi podatka, da je prav s tem osvojila 100. slovenski članski naslov.

Damir Dugonjić
Damir Dugonjić FOTO: Reuters

Na 100 m prosto so Slovenke medalje podelile med seboj. Najboljša je bila po pričakovanjih Velenjčanka Nastja Govejšek, ki se je s 55,85 na vsega desetinko sekunde približala osebnemu rekordu. "Sem v polnem treningu in upala sem na izid blizu osebnega rekorda, čeprav sem bila tudi malo bolna. Zdaj moram le še izpiliti formo do tekme v Nanjingu," je povedala zmagovalka in napovedala nov osebni rekord na mladinskih olimpijskih igrah na Kitajskem. Za njo sta se zvrstili Radovljičanka Tjaša Pintar in Celjanka Anemari Košak. Na 50 m prsno si je Tjaša Vozel razdelila prvo mesto z Belorusinjo Svetlano Hahlovo.

Prav ob koncu dneva so se predstavile še plavalke na 800 m prosto, ki bodo nastopile tudi na evropskem prvenstvu v Berlinu. Ravenčanki Tjaša Oder in Gaja Natlačen ter Radovljičanka Špela Perše so z osebnimi rekordi potrdile dobro delo na zadnjih skupnih pripravah v Španiji, na koncu pa je izkušena Odrova vendarle prepričljivo slavila pred Natlačnovo in Peršetovo. "Sem v polnem treningu in osebnega rekorda nisem pričakovala. Želela sem si izid pod 8:40, a po tem času sem za Berlin lahko zelo optimistična," je povedala Odrova in dodala, da v Berlinu ob dobrem dnevu lahko meri tudi na državni rekord.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.