Zimski športi

FOTO: Mladi presenetili z drsalno poslastico

Ljubljana, 31. 08. 2014 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Sara Volčič
Komentarji
1

V Hali Tivoli so se pomerili mladi drsalci, številni pa so s svojim nastopom navdušili. Poleg drsalcev je pozornost pritegnil tudi trener Aleksej Mišin, ki je znan kot trener olimpijskega prvaka Jevgenija Plušenka.

V ljubljanski Hali Tivoli se je zaključil Veliki mladinski pokal mednarodne drsalne zveze Ljubljana cup 2014. In četudi je šlo za mladinsko prvenstvo, so gledalci na ledu videli veličastne predstave in vrhunce umetnostnega drsanja.

Zmagal je Kitajec Boyang Jin, ki je v izvrstni predstavi imel kar tri četverne skoke. Te sicer težko dosežejo celo drsalci v članskih kategorijah. Drugo mesto je zasedel Rus Aleksander Petrov, ki ga bomo nedvomno še videli na najprestižnejših tekmovanjih, tudi med člani. Njegov trener Aleksej Mišin velja namreč za najboljšega trenerja na svetu, saj je treniral olimpijskega prvaka Jevgenija Plušenka. Presenetila je tudi 14-letna Rusinja Serafima Sakhanovich, ki se je zavihtela na prvo mesto. V kategoriji plesnih parov sta prvo mesto osvojila Daria Morozova in Mikhail Zhirnov iz Rusije, ki sta s čudovitim plesom popolnoma navdušila občinstvo.

Tistim, ki so že kdaj v drsalkah stopili na led, je popolnoma jasno, da gre za izjemno težak in zahteven šport. In čeprav so umetnostni drsalci veliki garači, jih tudi v športnih sredinah včasih podcenjujejo. Verjetno zaradi tega najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju, na katerem je tekmovalo 85 tekmovalcev iz 31 držav, niti približno ni zapolnil prostih sedežev na tribunah. Prav tako niso bili zapolnjeni sedeži, namenjeni domačim domačim športnim poročevalcem. Zanimanje tujih medijev pa je bilo nekoliko boljše – prireditev je denimo neposredno prenašala japonska televizija.

V Zvezi drsalnih športov Slovenije pravijo, da so zelo zadovoljni, da jim je mednarodna drsalna srenja zaupala takšno tekmovanje. Predsednica zveze Darja Gabrovšek Polajnar je dejala, da so ponosni, da so v Ljubljani gostili najboljše tuje mlade drsalce, ki bodo po njenih besedah v naslednjih letih krojili sam vrh svetovnega umetnostnega drsanja. In kdove, morda z več podpore in posluha vzgojimo tudi slovenskega drsalnega šampiona in šampionko. Tokrat so nastopili štirje slovenski drsalni upi: Monika Peterka je zasedla 21. mesto, Naja Fekov 22. mesto, Nina Polšak 24. mesto, Krištof Brezar pa 22. mesto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vaza1
31. 08. 2014 17.06
+7
krasen šport! Upam, da bo slovenija kmalu vzgojila nekaj talentov!