Druga etapa dirke po Algarveju vnovič naklonjena Rogliču, zaostal le za zmagovalcem Martinom

Na dirki po portugalskem Algarveju je slovenski kolesar Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) na drugi etapi osvojil drugo mesto. Izkazal se je tudi drugi Slovenec na dirki Simon Špilak (Katjuša), ki je bil trinajsti.

Primož Roglič

Roglič se je izkazal na Portugalskem. (Foto: AP)

Slovenski kolesar Primož Roglič je v drugi etapi dirke po Algarveju osvojil drugo mesto. Po 189,3 km razgibane etape med Lagoo in Alto da Foio je bil pred članom nizozemske ekipe LottoNL-Jumbo le Irec Daniel Martin iz ekipe Quick-Step Flors. Roglič je drugi tudi skupno, vodi Martin. To je Rogličeva sedma uvrstitev med prve tri, odkar nastopa za LottoNLl-Jumbo in v svetovni seriji. Lani je na dirki po Algarveju osvojil tretje mesto, na dirki po Kataloniji drugo, na dirki po Italiji drugo in prvo, na dirki po Poljskem tretje, na dirki Eneco Tour je bil tretji še na ekipnem kronometru. Letos je bil pred današnjim uspehom tretji v etapi na dirki po Valencii.

Roglič je podoben uspeh na dirki po Algarveju vpisal že lani, ko je bil prav tako v drugi etapi med Lagoo in Alto do Foio tretji. Dobro je danes nastopil tudi drugi Slovenec na dirki. Simon Špilak (Katjuša) je bil 13., zaostal je 1:09 minute.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev