Drugi športi

VIDEO: Generalni direktor Štrumbelj o 'poštenosti' vrhunskega športa: Slovenija očitno plačuje ceno za lansko 3. mesto na SP

Ljubljana, 16. 01. 2018 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dogajanje na rokometni tekmi med Slovenijo in Nemčijo še vedno buri duhove. Svoj pogled na sojenje in realnost vrhunskega športa nasploh je dodal tudi generalni direktor Direktorata za šport Boro Štrumbelj, ki je zapisal, da "mala in finančno šibka rokometna Slovenija očitno plačuje ceno za tretje mesto na lanskem svetovnem prvenstvu."

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Denar vladar tudi v športu
    02:52
    Iz 24UR: Denar vladar tudi v športu
  • 'Sprašujem se, kako bi bilo, če bi bila obrnjena situacija in bi Slovenci rekli za ponovni posnetek'
    01:37
    'Sprašujem se, kako bi bilo, če bi bila obrnjena situacija in bi Slovenci rekli za ponovni posnetek'
  • Štrumbelj: Ne bi rad sodil sodniških odločitev, rad bi spremenil ozadje
    00:46
    Štrumbelj: Ne bi rad sodil sodniških odločitev, rad bi spremenil ozadje
  • Boro Štrumbelj: Šport se bo sesul sam vase v trenutku, ko ne bodo več enaki pogoji za vse
    01:03
    Boro Štrumbelj: Šport se bo sesul sam vase v trenutku, ko ne bodo več enaki pogoji za vse
  • Generalni direktor Direktorata za šport o 'nitih iz ozadja' v športu
    00:39
    Generalni direktor Direktorata za šport o 'nitih iz ozadja' v športu
  • Štrumbelj: Vpliv kapitala se kaže tudi v prestavljanju tekem, na 'gledljivejše' termine
    01:50
    Štrumbelj: Vpliv kapitala se kaže tudi v prestavljanju tekem, na 'gledljivejše' termine

Dogajanje na sinočnji rokometni tekmi med Slovenijo in Nemčijo je razburilo malodane slehernega Slovenca, ki je tekmo spremljal, pa tudi tiste, ki so o škandaloznem sojenju brali po končani tekmi.

Na družbenem omrežju Facebook je svoje misli delil generalni direktor Direktorata za šport Boro Štrumbelj.

Tokrat se moram oglasiti, da bodo Slovenci seznanjeni, kaj se pravzaprav dogaja v svetovnem športu, je zapisal Štrumbelj.

Začel je z opisom dogajanja v odbojkarskem svetu, nadaljeval pa s košarkarsko "pravljico", za katero se je izkazalo, da je bila v zakulisju vse prej kot to.

"Ker imam možnost sedeti med odločevalci s FIBE, je do mene pricurljalo, da je bil finale v Turčiji med "malima in finančno šibikama" Slovenijo in Srbijo pravo razočaranje za predstavnike FIBE. Kakšen status bo imela kapitalsko oslabljena Slovenija na košarkarskem zemljevidu?" se retorično sprašuje Štrumbelj, za katerega je zadnji žebelj v krsto poštenega športa. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Upam si trditi, da dogajanje na evropskem prvenstvu na podlagi prej napisanega ni naključje in da plačujemo ceno za tretje mesto na svetovnem prvenstvu. Zopet se je namreč majhna Slovenija znašla v popolnem nasprotju s kapitalom, in to očitno ne gre. Sploh se ne bi spuščal v sodniške odločitve, saj se vse skupaj kaže kot sistemska stvar, ki je ne vodijo več šport in športne organizacije, pač pa ekonomski interesi," je dodal generalni direktor Direktorata za šport. 

Štrumbelj je v zapisu oster tudi v nadaljevanju. Pravi, da se bodo manjše države v prihodnosti lahko igrale le še v peskovniku, saj bo zaradi sivolasih gospodov, ki držijo niti v svojih (bogatih) rokah, športni parket rezerviran le za velike športne nacije.

Ustavite svet – hočem izstopiti, je zaključil Štrumbelj. In vsi (športni) navdušenci z njim.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
17. 01. 2018 15.00
+1
Pa kaj se pritožujete - gledam tako: vrhunski športniki prihajajo iz majhne, skorumpirane države. Če večina sveta pozna Slovenijo ravno po vrhunskih športnikih, so nekje postavili mejo: vrhunski športniki in totalno nepravna, skorumpirana državica - sedaj pa naredimo red v svoji politični državi, ki kot ena polulana reva kar naprej hodi v Bruselj po tako ali ono priznanje. Priznajmo si končno: zaradi ničvrednih, nesposobnih politikov trpi celo šport, kjer resnično imamo vrhunske.....
kapljač1
17. 01. 2018 08.38
+1
Gremo domov , takšno sojenje itak nima nobenega smisla, in se ne smemo zanašati, da v tretje bo šlo bolje, če so nas pa dvakrat tako grdo oškodovali, in s tožbami doseči rehabilitacijo in predvsem spremembe evropskega rokometa , tam kjer so kot pravi selektor ,funkcije dobili de.bi.li. Ne gledat kakšna bo kazen naložena reprezentanci, tisti ki vodijo evropski rokomet , bi morali najprej kaznovat tiste, ki so Slovenijo tako močno oškodovali. Tudi verjamem, da do takšnih zlorab sodnikov nikjer drugod ne bi prišlo, da smo igrali v Afriški džungli, Hrvaška pa jim je bila kot naročena.
RdečiKarton
16. 01. 2018 19.06
+4
EHF naj si ta turnir nekam zatakne! V tri pirovske in EHF in cel turnir. Bojkot in basta!
Firnk
16. 01. 2018 17.00
-5
le kaj jih je zmotilo da naši niso bili v drugem polčasu tako suvereni kot v prvem pa nebi danes iskal krivca ampak bi slavili veliko zmago več sreče prihodnji izziv prihaja borba še traja vojna še ni izgubljena naprej naši prekaljeni in zakaljeni borci v nov juriš da bodo sodnikom in nasprotnikom čeljusti dol padle NAPREJ! ! ! ! !
laycan
16. 01. 2018 18.18
+9
Draža
16. 01. 2018 15.50
-19
Sodniki so pravilno sodili,oni so za to usposobljeni,ne pa igralci.
benjivenamian
16. 01. 2018 18.14
+6
somebady tispa, prizidet!!! cev svet je zarota, lažejo nam ,da brezveze.. svet je iluzija-100%!!!!!!!!
somebody2
16. 01. 2018 15.20
-6
Ko se vključijo glavni politiki države v take zadeve, izpade vse skupaj patetično. Kolikor smo kahko prečitali, je to pravilo določeno in je bilo sedaj pač sprovedeno. Krivično? Mogoče. Proti pravilom? Ne. Košarko spremljam aktivno 35 let - sojenje simuliranja prekrška sem videl v življenju samo dvakrat - obakrat lani v finalu EP v NAŠO korist. Se je takrat oglasi premier Srbije in dal izjavo? Smo se takrat spraševali, če je to pošteno? Včasih si na boljši, včasih na slabši strani. Ne verjamem pa,. da gre za zaroto, kot bi to nekateri radi videli. Izgubiti častno in s ponosom je odlika velikih.
AlternativeFacts
16. 01. 2018 15.37
+12
Ja ja še eden, ki gleda 30 sekundno pravilo za samo zadnji 2 sekundi..Kaj pa 11 sekund pred koncem, ko je bila situacijaidentična. Zakaj takrat ni piskal, pa je bilo enako znotraj 30 sekund? Je pozabil, ali se še ni naučil pihati v pišuko, pa ga je nemški vratar naučil ravno v zadnji 2 sekundah srečanja?
somebody2
16. 01. 2018 15.48
-3
Sicer res ne vem, kako je v rokometu zapisano. Vem pa, da se v nogometu redno izvaja pravilo PREDNOSTI. Kaj bi naj torej našim razveljavil gol in dosodil 7-metrovko? Ne, mislim da ne. Če bi Nemec zadel s polovice je tudi ne bi dosodil. Malo logike je vseeno potrebno uporabiti v vsaki situaciji.
AlternativeFacts
16. 01. 2018 15.59
+8
..če je pustil prednost, potem bi moral priznatri gol, kar ga je, ampak bi moral izključiti tistega nemca, ki je našega porinil na robu 7-m prostora. Tega pa ni naredil a ne.....Pa je tisto porivanje šolski primer prekrška za izkjlučitev
somebody2
16. 01. 2018 16.04
-7
Problem rokometa so ohlapna pravila - skoraj v vsaki situaciji so dotiki, lahko dosodiš prekršek, lahko pa tudi me. Pa lahko sodiš prekršek v napadu ali obrambi. Problem Slovencev pa je, da je v našo korist vedno ok, v drugo korist pa je zarota. To je bil včasih problem Hrvatov (predvsem v 90-tih), pa so se tega z leti rešili.
AlternativeFacts
16. 01. 2018 16.38
+4
Itaq, problem je v ohlapnih pravilih, pa čeprav so jasna,in nas samih, kaj pa s telepatijo delamo tako grobe prekrške...Torej praviš, da je Kavtičnik še dobro pršel skozi, ker je zaradi tistega telepatskega favla fasal samo 2 minuti. V bistvu bi pa moral dobiti še rdečega in še kakšno prepoved igre?
somebody2
16. 01. 2018 16.57
-3
Glede ohlapnih pravil - sodnik lahko sodi po svojem prepričanju. Ne vem, v katerem drugem športu je puščeno sodnikom toliko svobode. Slabo spremljaš rokomet, ali kaj? Skoraj kot vaterpolo, nikoli ne veš, v katero smer bo dosojen prekršek. Glede telepatskih prekrškov - preberi zgoraj, ko gre nam v škodo, je zarota. Ko so na finalu košarke sodili telepatijo Srbom, pa smo bili nekako zadovoljni. Slovenija je Kalimero v Evropi, nekako tako, kot je (žal) moj Maribor v okviru Slovenije. Vedno je kriva Ljubljana. Zarota. Čista.
Iztok Belšak
17. 01. 2018 08.29
+3
somebody2 - res ne vem kaj si ti gledal ampak ne tekme proti nemciji. Prvi polcas sojenje korektno, z majhnimi napakami na obeh straneh ampak tako je v vseh sportih, sodnik je clovek in se mora odlociti v sekundi. Drugi polcas potem popolnoma druga slika , nemci vlecejo porivajo nic , nas samo mimo tece pa ze 2 minuti. 11 sekund pred koncem dva nemca v sredinskem krogu zelita prepreciti hiter zacetek - nic , nasi uspejo dati gol ob tem prekrsek nad Jancem , gol bi moral biti priznan in 2 minutna izkljucitev , potem pa res smesna scena, ki je nemcem dala tocko - mogoce res po pravilu , ki pa tudi ni jasno in Drux je imel moznost tudi podat torej je to potezo izvedel namenoma in nemci so zavestno sli na to pravilo in ga vsilili sodnikoma. Zanimivi so bili njihovi koemntarji po tekmi , vsi njihovi igralci so poznali to pravilo, ki ga se nihce ni uporabil. Vec ne bi o tem pisal , ker je res zalostno kako so bili slovenci na obeh tekmah aktivno oskodovani
AlternativeFacts
16. 01. 2018 15.18
+2
Cerarjev twit pa je za zjokat....Če bi človek imel hrbtenico, bi zahteval odhod Gorenja in reprezentance......
direstraits
16. 01. 2018 15.06
+11
Predlagam, da jutri odigramo z Črnogorci na 30% moči, z povsem pomlajeno ekipo, pa zadnjih pet minut potegnemo golmana na klop, pa se vsi dobrevolje,igralci,objemajo smejijo in veselijo. Pa Vujo naj prinese kakšno buteljko pa jo na igrišču spraznejo skupaj z Črnogorci. Ne vem ,če bi nas v takšnem primeru EHF lahko kaznovala.?????
AlternativeFacts
16. 01. 2018 15.19
+11
Zakaj bi igrali? Pridejo naj v kopalnih plaščih, z ležalnikom in platojem piva...lepo se naj uležejo sredi igrišča in uživajo v pikniku....
direstraits
16. 01. 2018 15.41
+1
Ja sej, samo kazni pa so lahko res velike in nekaj letne, ker bi to bil presedan, Če bi zapustil EP. upam, da bo naša zveza našla rešitev s katero ohranimo svoj profil ponos
AlternativeFacts
16. 01. 2018 15.51
+8
Kazen je fasala generacija, oropali so jo pa podkupljivi sodniki in pokvarjeni Nemci..Ko bo konec prvenstva se ne bo več govorilo o teh sodniških lumparijah, amapak samo še o tem kako so igralci popustili v tekmi..Kdo pa kupi takšnega igralca? NOBEDEN.....Pa če ne verjameš, samo poglej kaj se je že danes dogaja. Probllem sta te zadnji 2 minuti...Resnični problem je pa dosojena sedem metrovka zaradi neobstoječega prekrška, potem pa v istem sklopu še 2 izključitvi zaradi namišljenega ugovarjanja, problem je nemški gol za izenačitev, ki je dosežen s prekrškom, problem je oviranje nemcev na sredini in ne piskanje tega kar je piska l nam, problemje neizključitev nemca 2 sekundi pred koncem, ko je iz hrbta porinill našega. Če bi takrat piskal se te ta zadnji dogodek ne bi zgodil....To so problem, ne pa tole na koncu, za kar se tudi naši sttrinjajo da je bilo pošteno dosojeno...
Kollerik
16. 01. 2018 17.17
-3
RdečiKarton
16. 01. 2018 19.08
+2
Briga te kazen. Gesta bi jo opravičila. Jaz bi se začel delat norca s turnirja do konca!
Burtonnn
16. 01. 2018 15.02
-9
Eni pa res ne morete, da nebi šli skozi prizmo dnevne in večdnevne politike, samo, da so poleg Hrvati. V kakršnikoli obliki, je že tema za pametovanje in politiziranje. Ajde, bodimo načelni, tudi pri stvareh ko izgubljamo. Igrajmo do konca in domov. Kaj hitro izpade, da spoštujemo pravila le, ko nam paše in ko smo mi glavni.
direstraits
16. 01. 2018 15.14
+1
Ja no , načelni,ko ti na mejnem prehodu s Hrvaško avtobus pregledajo specialci do zob oboroženi. ja dnevna politika Hrvaške
andrej2004
16. 01. 2018 14.58
+0
Direktorji direktoratov....veliko vas je v naši vladi. Ampak iskreno.....POJMA NIMATE
pabo39
16. 01. 2018 14.55
-15
S takšno logiko ne bomo daleč prišli! Če včeraj Vujo ne bi odreagiral tako kot je, bi naši tekmo dobili. Tudi jaz sem mnenja, da so bili oškodovani in to na obeh tekmah, vendar pa nisem pristaš takšnega reševanja problemov. Če se ne bi toliko obremenjevali s sodniki, bi v drugi del odnesli najmanj dve točki, če ne celo štirih. Fantom pa vsa čast za borbenost!
šmajser1
16. 01. 2018 15.01
+8
Sploh ni problem ali se ukvarjas s sodniki ali ne....problem je v tem, da se to dogaja namerno! Kar nima vec veze z sportom!
pabo39
16. 01. 2018 15.08
+2
To imaš prav, vendar za reševanje tega problema niso pristojni igralci in selektor, temveč zveza. Selektor in igralci, pa bi morali odreagirati po prvenstvu. Ok, to je pač moje mnenje. Ni prav, da kapital igra takšno vlogo v športu. Ampak, a ne bi imeli večjega zadoščenja, če bi Nemce včeraj premagali? Kar bi nedvomno jih, če ne bi imeli zaradi protesta klopi po ,, neudarcu Kavtičnika,, ni ga bilo, izključenih dveh igralcev.
PIERREBRICE
16. 01. 2018 14.36
-5
Pahor pride jutri na tekmo, mi bi pa šli domov? Butalistan!
NavihanNavihan?ek
16. 01. 2018 14.22
+11
že karantanija je šla vedno v nos vsem. lahko smo ponosni
TistoPravo
16. 01. 2018 14.21
+2
Zmagovalci vedno potrebujejo za potrditev zmage, poražence...tako je recimo minimalna plača del poražencev. In zmagovalci tudi v tem primeru prihajajo iz Nemčije. Zahvala vsem našim "starejšim", ki ste tko poceni prodali naš tolar za euro in seveda medtem oropali podjetja. Tako se nadaljuje ista pesem, tudi v športu...karavana gre dalje, psi lajamo
toldo1989
16. 01. 2018 14.17
-2
Kompleks do hrvatov je večji od zlata
DAEMONIUM
16. 01. 2018 14.49
+6
Ma kaksnih Hrvatov neki. Hrvatje so v rokometnem pomenu enako majhna in nepomembna nacija kot smo mi. To bo vidno takoj ko bodo igrali proti posvecenim "zmagovalnim" nacijam.
benjivenamian
16. 01. 2018 14.14
-2
kriv je cerar,ko je prletu na igrišče,ko smo pokoril evropo v-košarki... tega svet še ni videl,da na igrišče prleti nek voditelj države in maha z zastavo... pol se pa hval v evropskem parlamentu drugim did u see the game last night we are the champions of europa.... kriva je politika....
juwel
16. 01. 2018 13.35
+22
Nemci ne priznavajo napake niti Angele Merkel z vabilom epskih razsežnosti migrantov iz bližnjega vzhoda. Kako lahko človek pričakuje, da bodo to storili pri rokometu, včeraj .
dipe
16. 01. 2018 13.23
+8
Niso krivi sodniki,zoper Nemcev tko in tko moramo biti tih, poj pa nam ostane da krivimo Hrvate
glava2
16. 01. 2018 13.23
+16
oba naša predsednika izjava brez jajčk, lolek in bolek
benjivenamian
16. 01. 2018 14.11
+3
ehjaehja
16. 01. 2018 13.21
+16
Ja seveda zdej so pa Hrvati krivi,nardili bomo pravo zmešnjavo z takimi glupimi izjavami,ne moremo vodit bitke na treh frontah,Nemci so pač podmazali malo sodnike in Nemci bi rabli odgovarjat pozabite zdej tisto piransko lužo,neverjetni ste res