Dugonjić formo potrdil še v Mariboru

Slovenski plavalni as Damir Dugonjić je po svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih vrhunsko formo potrdil še na mednarodnem mitingu v Mariboru, saj si je najverjetneje že priplaval normo za svetovno prvenstvo v Barceloni.

Trenutno najboljši slovenski plavalec, Ravenčan Damir Dugonjić, je dobro formo potrdil še na mitingu v Mariboru. V jutranjih kvalifikacijah na 50 metrov prsno je Dugonjić dosegel izid 27,76 sekunde in ob izteku sezone dosegel dober izid, ki bržkone pomeni tudi potrditev kvalifikacijske norme za SP 2013 v Barceloni. Dugonjić, evropski prvak na 50 prsno iz Debrecena, je po srebrnih medaljah prejšnji teden na SP v Carigradu na miting v 50-metrskem bazenu v Maribor pripotoval prav z namenom, da izkoristi dobro pripravljenost in že decembra doseže normo. Glede na jutranji dosežek je popoldanski finale odpovedal, tam pa je bil z 28,22 sekunde najhitrejši triglavan Robi Vovk.

Damir Dugonjič

Damir Dugonjić (Foto: Reuters)

Solidno pripravljenost so potrdili še ilirijan Anže Tavčar na 50 in 200 m prosto, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde na 50 m prsno, Ribničanka Lucija Kous na 100 m hrbtno, Ravenčanka Gaja Natlačen na 200 m prosto in Radovljičan Robi Žbogar na 100 m delfin.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev