Drugi športi

Dugonjić še v finale na 50 m prsno

Doha, 06. 12. 2014 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rekorder in aktualni svetovni podprvak na 50 m prsno Damir Dugonjić si je tudi na svetovnem prvenstvu v Dohi priplaval finale v svoji paradni disciplini. Z dosežkom 26,33 je zasedel sedmo mesto.

"Upam, da bom dobil dobro progo," je takoj po polfinalu dejal Damir Dugonjić in po drugem polfinalu se mu je želja uresničila, saj bo v finalu plaval na obrobni progi številka ena. "Plavanje se mi je zdelo kar dobro, spet pa je bil nekoliko slab prihod v cilj. Obrat je bil boljši, plavanje pa močno in sproščeno. Ker se mi cilj ni izšel, bom v finalu naredil en zavesljaj več," je po polfinalu dejal koroški hrust.

Damir Dugonjić
Damir Dugonjić FOTO: Reuters

"V finalu bom skušal nastopiti čim bolj sproščeno, saj ne bom imel česa izgubiti. Plaval bom na zunanji progi, od koder lahko napadam. Tam tudi ne bo valov. V finalu bi rad plaval osebni in državni rekord, čemur sem bil že zdaj blizu in upam, da mi bo uspelo. Bo izredno težko in za medaljo bom moral plavati dirko svojega življenja in se spustiti pod 26 sekund," je za nedeljo povedal 26-letni plavalec ravenskega Fužinarja in pristavil, da mu je po današnjih izdih in sedmem mestu celo lažje, ker nima več vloge favorita: "Za finale na 50 m prsno moraš biti sproščen. Verjamem, da bo trojica na sredini živčna. Zase vem, da sem hiter, upam, da bom na drugih 25 metrih dobil potrebno hitrost."

Z napovedmi o medalji je Dugonjić tokrat bolj previden, saj bo moral za odličje prvič v karieri prebiti mejo 26 sekund. Dosežek vsekakor ni lahek podvig, najbolj zgovorno pa o tem priča dejstvo, da je bilo na prvenstvu pred dvema letoma treba za zlato medaljo plavati izid 26,30, tokrat za uvrstitev v finale 26,36. Svetovne rekorde v Dohi štejejo le še ljubitelji statistike. Danes so plavalci tri postavili kar v uvodnih treh disciplinah. Začela je moška štafeta Rusije na 4 x 50 m prosto. Vladimir Morozov, Jevgenij Sedov, Oleg Tihobajev in Sergej Fesikov so razdaljo zmogli v 1:22,60 minute in za 76 stotink izboljšali rekord, ki ga je Rusija dosegla lani na evropskem prvenstvu v Herningu na Danskem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.