Drugi športi

Dumoulin po padcu že obupal nad možnostmi za skupno zmago na Giru

Rim, 14. 05. 2019 21.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
5

Kolesarska dirka po Italiji je po štirih etapah praktično še v uvodni fazi, a je eden tistih, ki je na začetku sodil v glavni krog favoritov za končno zmago, že ostal s precej majhnimi možnostmi. Tom Dumouline se je zapletel v padec in za vodilnim Primožem Rogličem zaostaja že več kot štiri minute.

Eden glavnih osmoljencev letošnjega Gira je v prvih etapah Nizozemec Tom Dumoulin, ki se je sedem kilometrov pred ciljem zapletel v padec na današnji etapi. Nabral si je več kot štiri minute zaostanka, zato je že skorajda obupal v lovu na skupno zmago in bo potreboval precej sreče do konca, če želi še ogrožati vodilne kolesarje na dirki. Rožnato majico ima že od začetka dirke Slovenec Primož Roglič.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med žrtvami padca, ki je zredčil vrste glavnine pred zadnjimi kilometri, jo je najbolj skupil prav Dumoulin. Zmagovalec Gira 2017 in lani drugi je imel po prihodu na cilj, ko je z bolečinami in krvavim kolenom zaostal več kot štiri minute, zvečer sporočil, da ne računa več na skupno zmago. "Skupna zmaga zame ni več možna. Na srečo je pregled pokazal, da ni nič zlomljenega, je pa koleno precej otečeno," je dejal Nizozemec, ki ima na 56. mestu seštevka zdaj štiri minute in pol zaostanka za Rogličem. "V zadnjih kilometrih nisem mogel kolesariti na vso moč. Bom videl, kako bo jutri, ne morem pa se več boriti za skupno zmago," je še dodal član ekipe Sunweb.

Tudi direktor ekipe Michiel Elijzen je priznal, da so se se sprijaznili z usodo: "Kaže, da smo izpadli iz boja za skupno zmago. Težko je, sem smo prišli po zmago, a je težko narediti karkoli, če po štirih etapah zaostajaš štiri minute."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
15. 05. 2019 10.29
+5
Kako se ti v trenutku lahko vse podre... skoda za Toma!
gekados
15. 05. 2019 09.21
+3
Končno da na prestolu gira vidimo Slovenca. Ne pa ninstop neke naspidirane kolesarja ala pantani in kompanija
apodgra
15. 05. 2019 08.36
+10
Tom Dumoulin , bo dirko nadaljeval, čeprav ima močno otečeno koleno in bolečine. S takim poškodovanim kolenom , bo še naprej vrtel pedala. Kakšne bolečnine bo trpel in že to je veliko herojstvo, da bo dirko sploh nadaljeval.
apodgra
15. 05. 2019 08.23
+15
Krut je kolesarski šport. Pripravljaš se tedne in mesece za neko dirko in te en sam nesrečni primer, ne po svoji krivdi " skupinski padec" izloči iz igre. Vsa čast vsem tem kolesarjem. Poleg velikega garanja in nadčloveškega napora na vsaki etapni dirki , moraš imeti še veliko sreče.
The Dude
15. 05. 2019 07.19
+7
Ekipi vsa čast