Drugi športi

Đoković, Murray in Nadal zanesljivo, Serena Williams oddala niz

Pariz, 30. 05. 2015 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Prvi igralec sveta in prvi nosilec odprtega teniškega turnirja Francije v Parizu, Novak Đoković, se je brez večjih težav uvrstil v osmino finala, podobno kot tudi Britanec Andy Murray in Španec Rafa Nadal.. V ženski konkurenci je z 2:1 v nizih napredovala Američanka Serena Williams.

Številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković je tudi v tretjem krogu pariškega turnirja brez večjih težav opravil z mladim Avstralcem Kokkinakisom. "Ves čas sem imel dober servis, kar mi je olajšalo delo. Niti enkrat nisem prišel v položaj, da bi se reševal z break žogico, kar je v takšnih dvobojih velika prednost. Tudi Kokkinakis je imel dober servis, sam pa sem imel nekaj težav z gibanjem in to bom moral popraviti. Sicer pa si moj nasprotnik zasluži vse pohvale. Pri teh letih igra dober tenis in ima vse možnosti, da bo že kmalu v teniškem vrhu. Pred njim je še blesteča kariera. Čeprav je igral na osrednjem igrišču Roland Garrosa, se je obnašal zelo zrelo," je svojega mladega nasprotnika hvalil Đoković.

Murray je z dvanajstimi asi razorožil Kyrgiosa, ki je med dvobojem naredil 37 neizsiljenih napak, ob koncu drugega niza pa je zaradi težav s komolcem zahteval zdravniško pomoč. To je bila tretja zaporedna zmaga 28-letnega Škota nad mladim Avstralcem. "Skušal sem igrati čim bolj raznovrstno, predvsem pa, da bi prekinil njegov ritem igre in mislim, da sem bil v tem uspešen. Vedel sem, da ima Nick težave s komolcem, zato tudi njegovi servisi niso bili tako močni kot običajno," je pot do svoje zmage opisal Murray.

"To je bil moj najboljši tenis na letošnjem pariškem turnirju," je bil po dvoboju kratek v svoji izjavi Nadal, ki ga do četrtfinalnega obračuna z Đokovićem čaka le še dvoboj z Američanom Jack Sockom, ki je danes opravil s hrvaškim upom Borno Čorićem po hitrem postopku. Sock je svojo zmago podaril težko bolnemu bratu Ericu in dedku. Seveda bo moral biti do morebitnega obračuna z Nadalom v osmini finala uspešen tudi Đoković, ki se bo v osmini finala pomeril z domačinom Richardom Gasquetom, ki je v izenačenem dvoboju ugnal Kevina Andersona iz Južne Afrike.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: Reuters

Še težje delo je v tretjem krogu imel sedmi nosilec Španec David Ferrer, ki je šele v četrtem in petem nizu dokončno strl odpor 60. igralca sveta Italijana Simoneja Bolellija. Zato pa je zelo zanesljivo svoje delo opravil Hrvat Marin Čilić, ki je brez večjih težav opravil z Argentincem Leonardom Mayerjem, kar velja tudi za Francoza Jeremeya Chardya, ki ni med nosilci na pariškem turnirju, izločil pa je 17. nosilca Belgijca Davida Goffina.

V ženski konkurenci je Serena Williams, prva igralka sveta, igrala proti nekdanji prvi igralki sveta Belorusinji Viktoriji Azarenko, ki je bila v prvem nizu boljša od Američanke. Tudi drugega je bolje začela beloruska teniška igralka, toda v nadaljevanju je 33-letna Williamsova le postavila stvari na svoje mesto in se uvrstila v četrtfinale. Četrta nosilka Čehinja Petra Kvitova je premagala Romunko Irino Begu, manjše presenečenje pa je predstavljal poraz Nemke Andree Petković proti Italijanki Sari Errani. V osmino finala so se po današnjih dvobojih uvrstile še Švicarka Timea Bacsinszky, Romunka Andreea Mitu, Belgijka Alison Van Uytvanck in Nemka Julia Görges.

Danes so bili na teniških igriščih Roland Garrosa na sporedu tudi dvoboji drugega kroga v mešanih dvojicah. Katarina Srebotnik se je z Romunom Horio Tecauvom po zmagi nad švicarsko-indijsko navezo Martina Hingis in Leander Paes s 6:7 (6), 6:3 in 10:6 v tretjem nizu uvrstila v četrtfinale, kjer bosta igrala proti Španki Marii Jose Martinez in Švedu Robertu Lindstedtu. Manj uspeha je imela Andreja Klepač, ki je z Američanom Rajeevom Ramom izgubila proti kitajsko-finski navezi Jie Zheng in Henri Kontinen s 3:6, 6:1 in 9:11 v tretjem nizu.

Izidi, 3. krog:
Novak Đoković (Srb/1) - Thanasi Kokkinakis (Avs) 6:4, 6:4, 6:4;
Andy Murray (VBr/3) - Nick Kyrgios (Avs/29) 6:4, 6:2, 6:3;
Marin Čilić (Hrv/9) - Leonardo Mayer (Arg/23) 6:3, 6:2, 6:4;
Jeremy Chardy (Fra) - David Goffin (Bel/17) 6:3, 6:4, 6:2
Jack Sock (ZDA) - Borna Čorić (Hrv) 6:4, 6:1, 6:4;
Rafael Nadal (Špa/6) - Andrej Kuznjecov (Rus) 6:1, 6:3, 6:2;
David Ferrer (Špa/7) - Simone Bolelli (Ita) 6:3, 1:6, 5:7, 6:0, 6:1;
Richard Gasquet (Fra/20) - Kevin Anderson (JAR) 4:6, 7:6 (4), 7:5, 6:4;

- ženske, 3. krog:
Sara Errani (Ita/17) - Andrea Petković (Nem/10) 6:3, 6:3;
Petra Kvitova (Češ/4) - Irina Begu (Rom/30) 6:3, 6:2;
Andreea Mitu (Rom) - Francesca Schiavone (Ita) 7:5, 6:4;
Timea Bacsinszky (Švi/23) - Madison Keys (ZDA, 16) 6:4, 6:2;
Alison Van Uytvanck (Bel) - Kristina Mladenović (Fra) 6:4, 6:1;
Julia Görges (Nem) - Irina Falconi (ZDA) 6:4, 6:1;
Serena Williams (ZDA/1) - Viktorija Azarenka (Blr) 3:6, 6:4, 6:2.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.