Drugi športi

Đoković ne bo odpotoval v Abu Dabi: Odločitev o vrnitvi bom sprejel v začetku novega leta

Abu Dabi, 29. 12. 2017 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je preložil vrnitev v teniško karavano. Kot je sporočil, se ne bo udeležil ekshibicijskega turnirja v Abu Dabiju zaradi še vedno prisotnih in ponavljajočih se bolečin v predelu komolca. Po šestmesečni odsotnosti, bo šele v začetku novega leta znano, kdaj bo Srb spet stopil na teniška igrišča.

Potem, ko je srbska tiskovna agencija Tanjug najprej napovedala, da se bo Novak Đoković na teniška igrišča vrnil v Abu Dabiju, je danes odjeknila novica, da najboljši srbski teniški igralec v zgodovini na ekshibicijskem turnirju v Združenih arabskih Emiratih vendarle ne bo igral.

Đoković je svojo vrnitev na teniška igrišča še nekoliko preložil.
Đoković je svojo vrnitev na teniška igrišča še nekoliko preložil. FOTO: AP
Ne preostane mi nič drugega, kot da sprejmem položaj, v katerem sem trenutno, in počakam, da bodo učinkovale terapije, da bi se lahko čim prej vrnil na igrišča ter znova ujel tekmovalni ritem. Novak Đoković
Organizatorji tega turnirja, ki je bolj kot ne promocijskega značaja in ne sodi na tekmovalni spored turnirjev pod okriljem združenja ATP, so že napovedali, da se bo Đoković, ki je bil v uvodnem krogu prost, danes v polfinalu pomeril s Špancem Robertom Bautista Agutom, ki je v četrtkovem prvem krogu premagal Rusa Andreja Rubljeva s 7:5, 6:2. Seveda z dvobojem Đoković - Bautista Agut ne bo nič. Drugega polfinalista bo dal dvoboj Avstrijca Dominica Thiema ter Južnoafričana Kevina Andersona.

"Zelo sem razočaran, ker ne bom nastopil na turnirju v Abu Dabiju. Žal sem pred nekaj dnevi znova začutil bolečino v komolcu, po pregledu pa so mi zdravniki svetovali, naj raje ne tvegam in naj izpustim turnir ter nemudoma nadaljujem terapije," je sporočil Đoković, ki mu je še toliko bolj žal, ker se je resnično veselil vnovičnemu igranju v Abu Dabiju, kjer je vedno z velikim zadovoljstvom nastopal.

V Wimbledonu je bila poškodba komolca tako huda, da je moral predati dvoboj s Tomasom Berdychom.
V Wimbledonu je bila poškodba komolca tako huda, da je moral predati dvoboj s Tomasom Berdychom. FOTO: AP

Odločitev bo padla v začetku novega leta
"Ne preostane mi nič drugega, kot da sprejmem položaj, v katerem sem trenutno, in počakam, da bodo učinkovale terapije, da bi se lahko čim prej vrnil na igrišča ter znova ujel tekmovalni ritem. Ta odpoved lahko vpliva tudi na zamik sezone in spremembo načrta udeležbe na turnirjih. Odločitev o vrnitvi bom sprejel v začetku novega leta," je dodal Đoković, ki je bil 223 tednov prvi igralec sveta, zdaj pa je na 12. mestu lestvice ATP.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
29. 12. 2017 18.00
+0
Škoda upam da se bo vrnil čimprej zdrav