Drugi športi

Đoković postal ambasador dobre volje

New York, 27. 08. 2015 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Unicef, edina organizacija v okviru Združenih narodov, ki je posvečena izključno otrokom, je včeraj imenoval Novaka Đokovića za novega globalnega ambasadorja dobre volje, so sporočili iz Slovenske fundacije za Unicef.

Prvi teniški igralec sveta Novak Đoković je bil že v dosedanji vlogi nacionalnega ambasadorja Unicefa Srbije in v okviru delovanja svoje fundacije osredotočen na pomoč najbolj ranljivim otrokom in njihovim skupnostim. Unicef je prepoznal njegovo zavezanost otrokovim pravicam in ga imenoval za globalnega ambasadorja dobre volje, so pri Skladu Združenih narodov za otroke utemeljili imenovanje.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: Reuters

Najnovejši Unicefov ambasador dobre volje je eden najboljših teniških igralcev vseh časov. V novi vlogi se je tako pridružil ostalim zvenečim imenom, ki so se ali se še vedno ponašajo z nazivom Unicefov ambasador dobre volje: Dannyju Kayeu, Audrey Hepburn, Harryju Belafonteju, Orlandu Bloomu, Katy Perry, Rogerju Mooru, Shakiri, Maximu Vengerovu, Sereni Williams in drugim.

"Novak Đoković je heroj za otroke sveta. S svojim delovanjem je dokazal, da lahko prepoznaven glas in dejanja izboljšajo položaj otrok po svetu, še posebej najmlajših," je na posebnem dogodku na sedežu Unicefa v New Yorku, ob predaji plakete novemu ambasadorja dobre volje, dejala namestnica Unicefovega izvršnega direktorja Yoka Brandt.

"Ponosen sem, da sem postal Unicefov ambasador dobre volje in si bom lahko še naprej prizadeval za otrokove pravice ter za nujnost zagotavljanja kakovostnega razvoja vsakemu dečku in deklici. Prva leta življenja so odločilna. Otroci, ki v tem času prejmejo ustrezno hrano, nego in podporo, imajo večjo verjetnost, da preživijo in odraščajo na zdrav način, so manj dovzetni za bolezni, razvijejo boljše kognitivne sposobnosti in življenjske spretnosti ter tako postanejo uspešni člani družbe. Zavezal sem se, da bom Unicefu pomagal v prizadevanjih za kakovostno oskrbo in razvoj otrok v zgodnjem otroštvu, še posebej najbolj ranljivim, da bodo lahko ustvarili boljšo prihodnost zase, za svoje družine in skupnosti," je ob tem dejal Đoković, ki ga prihodnji teden čaka nova vrnitev na teniška igrišča, ko je v Flushing Meadowsu v New Yorku eden izmed glavnih favoritov na zadnjem teniškem turnirju za grand slam v sezoni, odprtem prvenstvu ZDA.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
27. 08. 2015 13.07
-2
... super ... glede na to koliko denarja ima ... upam, da bo imel veliko dobre volje in da bo pomagal tem beguncem ... pa to ...