Drugi športi

VIDEO: Đoković tekmecem v Avstraliji pripravil nov začetni udarec, novinarjem pa (zdrave) slaščice

Melbourne, 13. 01. 2018 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novak Đoković pred začetkom OP Avstralije v Melbournu ne ve, kako se bo po polletnem premoru odzval njegov načeti komolec, a je srbski teniški zvezdnik zatrdil, da se še vedno "počuti kot mladenič", tekmecem pa pripravlja tudi nov začetni udarec.

Šest mesecev odsotnosti z največjih turnirjev se za Novaka Đokovića končuje z OP Avstralije v Melbournu. 30-letni Beograjčan vse od predaje proti Tomašu Berdychu na četrtfinalnem obračunu v Wimbledonu julija lani ni nastopil na nobenem velikem slamu oziroma pomembnejših turnirjih, prestal je tudi operacijo, za prihod v Melbourne pa se je odločil v zadnjem hipu.

Srbski teniški zvezdnik meni, da je poškodba zadovoljivo zaceljena.
Srbski teniški zvezdnik meni, da je poškodba zadovoljivo zaceljena. FOTO: AP

"Ni se še stoodstotno zacelila (poškodba, op. a.), a v tem trenutku je na ravni, na kateri sem lahko konkurenčen," pred uvodnim dvobojem z Donaldom Youngom pravi Đoković. "Vsak dan se izboljšuje. Upam, da je lahko stoodstotno ob začetku turnirja. Skozi turnir ne vem, kako se bo (poškodba, op. a.) obnašala. Četudi se stoodstotno zaceli, pa po šestih mesecih mirovanja nikoli ne veš, kako se boš odzval." 

Ogenj, strast in ljubezen do športa še vedno gorita znotraj. Moja družina me močno podpira, tako kot ljudje, ki so mi blizu in ljudje po svetu. Res se navznoter počutim kot mladenič, veste. Novak Đoković pred začetkom OP Avstralije

Manj energije, večja učinkovitost
Đoković se je na turnir pripravljal z novim trenerjem Radekom Štepanekom, ekipi trenerjev se je spet priključil tudi upokojeni ameriški zvezdnik Andre Agassi, ki je v Melbournu pristal v soboto. Srbski teniški as je, da bi malce sprostil obremenitev na poškodovani komolec, bojda spremenil svoj začetni udarec.

"Čutim, da porabim manj energije, a sem učinkovitejši. Res se že veselim, da bom preizkusil moj nov začetni udarec," je nadaljeval Đoković, ki lovi svoj 13. naslov na največjih turnirjih. V Melbourne Parku je osvojil kar polovico le-teh, natančneje šest od leta 2008, še vedno pa si želi obogatiti osebno zbirko.

Đoković in Štepanek (levo) sta se skupaj potila pred začetkom turnirja v Melbournu.
Đoković in Štepanek (levo) sta se skupaj potila pred začetkom turnirja v Melbournu. FOTO: AP

Počutim se kot mladenič
"Ogenj, strast in ljubezen do športa še vedno gorita znotraj. Moja družina me močno podpira, tako kot ljudje, ki so mi blizu in ljudje po svetu. Res se navznoter počutim kot mladenič, veste," je še povedal Đoković, ki bo "Tam spodaj" nastopil kot 154. nosilec. Med pogovorom z novinarji je predstavnike sedme sile presenetil s slaščicami, ki jih bojda sam je vsak dan, čeprav slovi kot športnik, ki se drži zelo stroge brezglutenske diete.

"To jem vsak dan. Različna superživila in oreščki ter mleko na rastlinski osnovi s kakavom in tako naprej. Precej zdrava reč," se je pohvalil Đoković.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
13. 01. 2018 15.07
+0
naj se sezona začne. prejšno leto je bil au open v eni od svojih najboljših izvedb vseh časov dveh neverjetnih polfinalov in še bolj neverjetnega finala in zmage prerojeneg rogerja. Nole, Nadal, Federer veliki trije polni energije in v dobri formi
tedoVV2HCmedo
13. 01. 2018 13.37
+1
Ajde, Đoković, premagaj Nadala!!!
nebi
13. 01. 2018 12.52
+0
Klovn ostaja klovn. Ampak je naš klovn. Najboljši vseh časov.
Borec21
13. 01. 2018 16.57
+1
brezcasni
13. 01. 2018 20.21
tko kot vsi...dok te mamim šečerom te hranim......