Drugi športi

Đoković v Melbournu lovi Murrayja na vrhu lestvice in sedmi avstralski 'slam'

Melbourne, 13. 01. 2017 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
6

Najboljši teniške igralke in igralci že komaj čakajo na začetek letošnjega prvega turnirja za grand slam, OP Avstralije. Lanski zmagovalec Novak Đoković v nasprotju s prejšnjim turnirjem "napada" sedmo avstralsko lovoriko s številko 2. Vodilni tenisač na lestvici je Andy Murray.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi teniški igralec sveta Britanec Andy Murray se bo v uvodni partiji pomeril z Ukrajincem Iljo Marčenkom. Veliko težjega tekmeca je dobil drugi nosilec Srb Novak Đoković, na drugi strani mreže ga bo čakal Španec Fernando Verdasco. Štirideseti igralec svetovne lestvice je Đokovića, ki bo skušal še sedmič osvojiti odprto prvenstvo Avstralije, premagal štirikrat v trinajstih medsebojnih obračunih in je imel prejšnji teden pet zaključnih žogic za zmago v polfinalu Dohe, preden ga je drugi igralec sveta na poti do ubranitve turnirskega naslova premagal.

Verdasco je že lani v prvem krogu Melbourna po petih nizih izločil rojaka in nekdanjega prvega igralca sveta Rafaela Nadala. Če bo Đoković prišel čez prvo oviro, ga v nadaljevanju lahko čakajo zmagovalec Brisbana Bolgar Grigor Dimitrov v osmini finala, v četrtfinalu avstralski osmi nosilec Dominic Thiem, v polfinalu pa Kanadčan z močnim servisom Miloš Raonić. Đoković je v lanskem finalu premagal ravno Murrayja.

Aljaž Bedene, ki nastopa za Veliko Britanijo, bo edini slovenski teniški igralec v glavnem delu uvodnega turnirja za grand slam sezone v avstralskem Melbournu. Bedene bo v prvem krogu igral s 36-letnim veteranom Victorjem Estrello Burgosom iz Dominikanske republike. Slovenske predstavnice in predstavniki so izpadli v kvalifikacijah.

Na ženskem delu turnirja se bo prva igralka sveta in branilka naslova Nemka Angelique Kerber pomerila z Ukrajinko Lesjo Curenko, druga nosilka Američanka Serena Williams pa z nevarno predstavnico Švice Belindo Benčič, ki je že bila sedma na svetovni lestvici. Williamsova bo skušala osvojiti še svoj triindvajseti turnir za veliki slam, šestič v Avstraliji, kjer je lani klonila v finalu proti Kerberjevi.

Ta ima v prvem krogu lažje delo od Američanke, toda v osmini finala bi jo lahko pričakala zmagovalka odprtega prvenstva Francije Garbine Muguruza, sedma nosilka iz Španije. Prav tako pa je med možnimi tekmicami tudi ruska najstnica Darja Kasatkina, ki jo je presenetljivo izločila v drugem krogu ta teden v Sydneyju.

Angelique Kerber
Angelique Kerber FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Die einemaister
13. 01. 2017 15.00
+2
a žreba niste sposobni objavit tle gor 24 uristan??
macek_garfield
13. 01. 2017 13.46
+0
ce se bo resno spravil potem bi znal zmagat pa to
AS1983
13. 01. 2017 12.23
+0
Nole bi znal dobit ta grand slam v Avstraliji, ker mu leži oz. mu je do sedaj prinesel že veliko uspeha
ochi
13. 01. 2017 11.14
+3
e moj Murči, lažje je zasledovat, kot da ti sledijo.
bohinj je zakon
13. 01. 2017 11.11
+1
Noletu ne bo lahko........................toda.................v preteklosti je vse njih že zmlel
srbija777
13. 01. 2017 10.36
+3
Avstralski nosilec Dominik Thiem. A berete predn objavte?