Drugi športi

Đokovića uvodoma čaka zahteven nasprotnik Verdasco: Pričakujem težko tekmo, o tem ni dvoma

Melbourne, 15. 01. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči z nedelje na ponedeljek se bo začelo OP Avstralije, na katerem srbski teniški igralec Novak Đoković brani lanskoletno zmago. Že v prvem krogu trenutno številko 2 svetovnega tenisa čaka težka preizkušnja – Španec Fernando Verdasco. "Pričakujem težko tekmo, o tem ni dvoma," je pred prvim obračunom poudaril Srb.

Đoković brani lanskoletno zmago v Melbourneu.
Đoković brani lanskoletno zmago v Melbourneu. FOTO: AP

Novak Đoković sicer ne bo igral že na uvodni dan OP Avstralije, zato pa ga težko pričakovani obračun s Špancem čaka v torek po avstralskem času. 33-letni Verdasco je sicer resda na 40. mestu ATP-lestvice, toda njegove igre so ob dobri dnevni formi in primerni motivaciji lahko precej, precej boljše. To je ne nazadnje dokazal že na turnirju v Dohi pred dobrim tednom dni, ko je v polfinalu imel kar pet zaključnih žogic za zmago nad Srbom, a se je Đoković vselej izvlekel in na koncu dvoboj obrnil sebi v prid. Srbski teniški igralec, ki je v preteklih treh sezonah dominiral v karavani moškega tenisa, se zaveda, da ga v prvem krogu grand slama, ki ga je osvojil že šestkrat, čaka neugoden nasprotnik. "Tekmo vidim kot velik izziv. Upam, da bom lahko prikazal dober tenis. Fernando je dober nasprotnik na kateri koli podlagi. Ob dobrem dnevu, če se mu vse poklopi, lahko na kateri koli podlagi premaga kogar koli," je povedal Đoković na sobotni novinarski konferenci pred pričetkom turnirja. "To bo prva tekma na grand slamu. Oba bova morala začeti s pravo intenziteto, toda pričakujem težko tekmo. O tem ni dvoma," je še dodal Srb. Na dosedanjih 13 medsebojnih obračunih je Đokovič slavil devetkrat, Španec pa štirikrat.

Fernando Verdasco se je že v pretekli sezoni na OP Avstralije izkazal za zelo neugodnega nasprotnika, potem ko je v prvem krogu presenetil rojaka Rafaela Nadala. Dvoboj prvega kroga je lani trajal kar 4 ure in 41 minut.

Na OP Avstralije je končno zmago Srb slavil že šestkrat.
Na OP Avstralije je končno zmago Srb slavil že šestkrat. FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
15. 01. 2017 12.36
+2
Zakaj je bilo treba zbrisati to: "Verdasco je imel že 4 match points v tie breaku proti Đokoviću v polfinalu Katarja. Ta tekma bo zelo zanimiva. Tukaj se ne potrudijo, da bi napisali, kdaj bo ta tekma. Sem poiskal in na ausopen(pika)com piše, da bo ta tekma v torek ob sedmih zvečer po avstralskem času, po našem je to menda 9 zjutraj. "?
bokasana
15. 01. 2017 11.27
+0
Definitivno Nole
Iniesta
15. 01. 2017 10.35
-1
Novak zna slaviti. Zopet je lacen tenisa ...