Drugi športi

'Ena bitka je izgubljena, vojna še zdaleč ne'

Neu-Ulm, 12. 04. 2024 18.04 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
5

Slovensko žensko rokometno reprezentanco v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo poleti v Parizu, čakata še dve odločilni tekmi. V Neu-Ulmu v Nemčiji jo po porazu proti gostiteljici s 25:31 v soboto čaka Paragvaj, dan pozneje pa še Črna gora.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je lov na olimpijske igre začela s porazom proti gostiteljici olimpijskega kvalifikacijskega turnirja. Nemke so bile pretrd oreh za Slovenke, ki so domačinke lovile praktično skozi celoten obračun, na koncu pa izgubile s šestimi goli razlike.

Izbranke črnogorskega stratega na slovenski klopi Dragana Adžića so si tako otežile boj za premierno uvrstitev na OI, a vstopnica še ostaja v igri, saj OI zagotavljata prvi mesti s turnirja. Poraz na reprezentanci ni pustil večjih posledic. Slovenska dekleta se po porazu proti sedmi najboljši reprezentanci z zadnjega svetovnega prvenstva zavedajo napak, ki so jih stale ugodnejšega rezultata. Še bolj pomembno je dejstvo, da boj za eno izmed dveh vozovnic v Pariz ostaja povsem odprt in da o napredovanju skorajda povsem odločajo le same.

Slovenske rokometašeice (na sliki Ana Gros z žogo) verjamejo, da si kljub uvodnemu porazu proti gostiteljicam Nemkam na koncu kvalifikacijskega turnirja v Ulmu lahko zagotovijo olimpijsko vozovnico za Pariz.
Slovenske rokometašeice (na sliki Ana Gros z žogo) verjamejo, da si kljub uvodnemu porazu proti gostiteljicam Nemkam na koncu kvalifikacijskega turnirja v Ulmu lahko zagotovijo olimpijsko vozovnico za Pariz. FOTO: Aljoša Kravanja

"Poraz se je zgodil. Bitka je izgubljena, ni pa izgubljena vojna," je na medijskem dogodku na edini prost dan v okviru štiridnevnega turnirja dejala Maja Svetik, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije. Primorka v slovenskem dresu je še dodala: "Moramo se psihično pobrati in iti dalje. Zavedamo se napak, ki smo jih delale proti Nemčiji. Grenak okus ostaja, a izgubljeno ni še prav nič. Treba se je zbrati in preostali tekmi na koncu pripeljati v našo korist."

Na drugem preizkusu v Neu-Ulmu se bodo pomerile s Paragvajkami, ki na tem turnirju na papirju kotirajo najnižje, a so v četrtek proti Črni gori dokazale, da z njimi velja biti previden. Bronasti reprezentanci z zadnjega evropskega prvenstva so namreč tesno dihale za ovratnik 55 minut tekme, na koncu pa priznale premoč s 25:31.

Slovenija bo svojo drugo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na OI odigrala v soboto proti Paragvaju.
Slovenija bo svojo drugo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na OI odigrala v soboto proti Paragvaju. FOTO: Aljoša Kravanja

"Tekmo z Nemčijo smo že pozabile. V analizi smo izluščili pozitivne stvari in se že ozrli proti Paragvaju. Ta je proti Črni gori odigral dobro tekmo. Južnoameričanke igrajo nekoliko drugačen rokomet, kot smo ga vajene. So zelo hitre in borbene. Za nas bo to zelo dober test pred tekmo s Črno goro, na katerem lahko veliko pridobimo v smislu ekipnega duha," je pred nadaljevanjem tekmovanja povedala Elizabeth Omoregie.

"Paragvaj me ni pretirano presenetil, saj je na enak način kot proti Črni gori igral že na SP. Na sobotne tekmice se bomo pripravili kar najbolj resno. Olimpijski kvalifikacijski turnir lahko prinese kakšne kalkulacije, zato bo vsak dodaten gol proti Paragvajkam pomemben," pa pred drugim izzivom v Nemčiji opozarja selektor Adžić in v isti sapi dodaja: "Tekmo z Nemčijo smo podrobneje analizirali. Pred preostalima dvobojema imamo še veliko rezerv. Verjamem, da bomo marsikatero stvar že v soboto dvignili na višjo raven. To bo izrednega pomena tako za sobotno, še posebej pa za nedeljsko tekmo."

Po prvih dveh tekmah sta v Neu-Ulmu, na enem izmed treh olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev, z dvema točkama vodilni Nemčija in Črna gora, Paragvaj in Slovenija sta brez.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomo bekavac
13. 04. 2024 10.24
Nekaj enostavnih navodil: več igranja na krila,ne pa rinit po sredini, streljat pa nizko,ne pa visoko kar olajša delo nasprotni vratarki. Vse skupaj je enostavno,ne razumem trenerjev.
gullit
13. 04. 2024 09.21
Bitka je bila izgubljena, dokaj pričakovano, vojna še ne. Gremo punce po 2 zmagi ter po olimpijske igre. Pohvalil bi tudi selektorja Adžića, ki se je lepo naučil Zdravljico ter lepo strastno zapel. Respect.
inside1
12. 04. 2024 20.40
+2
Spet eno nabijanje kaj vse bo, na igriscu pa tega ni. Adzic trenira zgleda kako izjave dajat....
Anion6anion
12. 04. 2024 19.54
+4
Spet en kup govorjenja vnaprej na igrišču pa imajo slab dan.kot kromovke
simc167
12. 04. 2024 18.57
+4
Gremo punce, dve zmagi pa ste v parizu. Na glavo!!! 🇸🇮