Drugi športi

Eritrejski kolesar na dirki zašel, na pomoč mu je priskočil gledalec, ki ga je nahranil in mu ponudil tuš

Harelbeke, 26. 03. 2016 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Eritrejski kolesar Mekseb Debesay, član južnoafriške ekipe Dimension Data, je v petek debitiral na belgijski klasiki E3 Harelbeke, 24-letnik pa se preizkušnje ne bo posebej rad spominjal. V zadnjih kilometrih se je izgubil, ker ni našel poti do cilja, mu je na pomoč priskočil gledalec, ki ga je nekaj ur po koncu pripeljal v hotel.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: Miro Majcen

Belgijski časopis Het Niewsblad poroča, da se je Debesay znašel v težavah po odstopu kakšnih 20 kilometrov pred ciljem. Med kolesarjenjem proti ciljni črti je postal zmeden in izgubljen, njegove težave pa je opazil kolesarski navdušenec, ki ga je najprej povabil k sebi domov, ga nahranil in mu ponudil tuš, vmes pa je poklical v hotel v Roeselareju, kjer je bivala njegova ekipa. Debesay se je k Dimension Dati vrnil ob 21. uri, štiri ure po koncu dirke.

"To je izjemna zgodba. To je bila njegova prva dirka v Flandriji. Bil je za glavnino, v skupini, ki se je odločila, da se bo do Harelbekeja peljala po stranskih poteh. Zašel je s poti. Dirka je bila dolga 200 km, on jih je prekolesaril 206. Nato se je opogumil in za pomoč prosil gledalca. Ta mu je predlagal naj z njim kolesari do njegovega doma. Tam se je stuširal, dobil je čista oblačila in hrano. Mi smo bili zelo zaskrbljeni. Obvestili smo policijo, sodnike dirke, prireditelje, nihče ni vedel nič. Nato pa smo prejeli klic," je nevsakdanjo zgodbo razložil športni direktor Dimension Date Pierre Heynderickx.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

artus
26. 03. 2016 21.11
+6
Pa dajmo še mi bit humanitarni in usmerit našo zalutalo vlado na smetišče zgodovine.
murate
27. 03. 2016 08.17
+2
neizvedljivo, v novi vladi bo Erjavec ,Židan in še kdo
Ramzess
26. 03. 2016 19.59
-1
Vzroka sicer niso navedli, ... in kdo bo odgovarjal, ... sicer pa si lahko mislimo, slaba organizacija, slabo označena proga, in še kaj vmes. Čudno da ni tega več, ... če si v skupini samo slediš onemu spredaj, je pa to za prvega v skupini veliko breme.
murate
26. 03. 2016 17.53
+8
dirke v tujini so kriza, če se ti kaj pripeti , te enostavno pustijo, oznake so velikokrat slabe in ko ti odprejo 4 pasovnico, kjer je pol ure nazaj potakala dirka si zmagal če najdeš na cilj. Še posebno simpatični so napisi v cirilici ali arabščini .