Drugi športi

ESPN: Fury ni poškodovan, preprosto ni dovolj pripravljen na Klička

Manchester, 25. 06. 2016 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Težko pričakovani povratni boksarski obračun za naslov svetovnega prvaka med Tysonom Furyjem in Vladimirjem Kličkom, ki bi se moral zgoditi 9. julija v Manchestru, je sedaj prestavljen. Fury je namreč svojim navijačem in boksarski javnosti sporočil, da je poškodovan. Toda ameriški ESPN, ki se sklicuje na neimenovane vire, trdi, da Britanec enostavno ni bil pripravljen na borbo.

Tyson Fury naj ne bi bil dovolj dobro pripravljen na borbo z Vladimirjem Kličkom.
Tyson Fury naj ne bi bil dovolj dobro pripravljen na borbo z Vladimirjem Kličkom. FOTO: AP

Tyson Fury je šokiral boksarsko javnost, ko je preko socialnih omrežij sporočil, da se je v pripravah na težko pričakovani povratni obračun z Vladimirjem Kličkom poškodoval. Britanec naj bi si zvil gleženj in zdravniki so mu povedali, da bo moral počivati šest do sedem tednov. To je takoj posledično pomenilo, da je obračun z ukrajinskim šampionom Kličkom, ki bi se moral zgoditi 9. julija v Manchestru, prestavljen na zaenkrat še neznan termin. 27-letni Fury je sicer slaba dve meseca nazaj izgledal povsem nepripravljen, da stopi v ring, saj je bil občutno pretežak in zelo slabo fizično pripravljen. Sedaj pa so se pojavila namigovanja, da naj bi Fury prav zaradi slabe pripravljenosti 'zaigral' poškodbo in si s tem pridobil več časa, da se, kar se da dobro, pripravo na obračun s Kličkom.

"Čeprav je Fury dejal, da je poškodovan, imamo vire, ki so potrdili, da je bil enostavno preslabo pripravljen, da s Kličkom stopi v ring čez slaba dva tedna. Britanca so večkrat opazili, kako hodi po zabavah, pije alkohol in izgleda povsem nepripravljen na borbo. Vse od kar je osvojil naslov prvaka, se je povsem zapustil in se pošteno zredil. To je tudi pokazal na nedavni novinarski konferenci, kjer je jasno in glasno kazal in govoril, kako je debel in se tega sploh ni sramoval," so zapisali pri ameriškem ESPN-u, ki se sklicuje na dobro obveščene vire.

Razočaran je nad razpletom tudi Kličko, ki se je intenzivno pripravljal na obračun, na katerem bi ponovno poskušal osvojiti naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah WBA, WBO in IBO. "Seveda sem razočaran, ker je borba prestavljena. Še bolj mi je žal za moje navijače, ki so se izjemno veselili tega dvoboja. Ampak ena stvar je kristalno jasna. To zgolj pomeni, da bom pas osvojil le nekaj tednov kasneje," je za ESPN optimistično dejal Kličko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
25. 06. 2016 19.27
+4
Dej bajsi, če bi treniral ne pa v Mcdonalds hodil bi bil pripravljen
puspan
25. 06. 2016 16.50
+4
Škoda denarja za 5 minut udarcev z vseh strani. Borba bo končana najkasneje v 3. rundi, čeprav tudi Kličko ni več rosno mlad za ring.
NapovedovalecPrihodnosti
25. 06. 2016 16.11
-10
Verjetno Fury nekoliko zavlačuje zaradi odcepitve Britanije iz EU,da ne bi takoj na ruse padla sramota,da je samosvoj britanec dokazal kaj je biti svoboden,ko je rusa sesul v komade.
Robertinhox
25. 06. 2016 16.18
+8
zimerman
25. 06. 2016 15.53
+1
Pa kaj se sekirate, je danes(no jutri zgodaj zjutraj) veliko boljša borba na sporedu.
ggargamell
25. 06. 2016 14.39
+8
kličko je imel smolo 1 tekmo se mu ni iz šlo vendar je biu na koncu še povsem pri močeh in če bi bila še kakšna runda lahko premagal fjurija vendar žal je samo 12 rund zato se je pa na povratno tekmo zelo dobro pripravil fizično in taktično tako da fjuri nima najmanših možnosti tud če še 3x prestav dvoboj ....
KardinaIFrancRodeVKristusu2
25. 06. 2016 14.14
+13
Zvit gleženj saniraš v tednu dni... Fury laže
NerdIRL
25. 06. 2016 14.57
+13