Drugi športi

Holyfield pozdravlja naravo Tysona Furyja: 'Nikoli nismo imeli belega boksarja, ki tako opleta z jezikom'

London, 03. 02. 2016 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Z./M.G.
Komentarji
4

Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Evander Holyfield verjame, da je karizmatični britanski boksar Tyson Fury 'odrešitelj' boksa. Pozdravlja njegovo jezikavost, ki da je prava popestritev za današnji boks.

Holyfield pozdravlja jezikavost Furyja.
Holyfield pozdravlja jezikavost Furyja. FOTO: AP
Boksarska legenda Evander Holyfield je v pogovoru za Sky Sports stopil v bran Tysonu Furyju, ki so ga zaradi predolgega jezika in neprimernih izjav vodilni pri britanski boksarski zvezi že večkrat opozorili. "Mislim, da Fury naredi boks vznemirljiv. Prinaša nekaj drugačnega. Nikoli nismo imeli belega boksarja, ki tako opleta z jezikom. V svet boksa tako prinaša nekaj novega. Je dober borec. Nihče ni navajen gledati boksarja velikana, ampak Tyson Fury se bori," je britanskega šampiona pohvalil Holyfield.
Fury se je že nekajkrat znašel pod plazom kritik zaradi neprimernih izjav.
Fury se je že nekajkrat znašel pod plazom kritik zaradi neprimernih izjav. FOTO: Reuters

"On je borec. Vse, kar misli, ti neposredno pove v obraz. Vedno trenira in si vedno želi napredka. Mislim, da je v boks znova vnesel tisto iskrico, ki še dodatno popestri vse dvoboje. Ko boksa, vedno vlada veliko zanimanje," je navdušeno razlagal Holyfield. To je tisti boksar, ki mu je Mike Tyson sredi dvoboja leta 1997 odgriznil del ušesa.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bmw71
04. 02. 2016 12.05
Deontay Wilder!!!
nejembureka
04. 02. 2016 11.37
Holyfield ni samo "tisti boksar", ampak najboljši kuzeraš vseh časob in sigurno med top 15 težkaši veh časov..
PanterOL
04. 02. 2016 08.43
+3
Zadnji stavek je popolnoma neprimeren..."tisti boksar" ?? Evander je tehnično izredno podkovan boksar in absolutno ni znan samo po temu, da mu je Tyson odgriznil del ušesa. Sramota za pisca tega članka!
nenavaden
03. 02. 2016 21.07
+3
Ha ha to je tisti boksar.......on je legenda, samo laik ga ne pozna, zato taka vasa razlaga je smesna..