Drugi športi

Fabjan naskakuje evropski prestol

Ljubljana, 05. 11. 2010 18.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.V./U.F.
Komentarji
3

Najboljši slovenski borec po pravilih K-1 Miran Fabjan se bo prihodnjo soboto v Trstu s Francozom Abderrahmanejem Pendo pomeril za naslov evropskega prvaka v tajskem boksu do 78 kilogramov.

Se bodo tudi tokrat veselili v taboru Mirana Fabjana?
Se bodo tudi tokrat veselili v taboru Mirana Fabjana? FOTO: Damjan Žibert

Miran Fabjan v slovenskem prostoru že dalj časa nima prave konkurence, svoje ime pa je uveljavil tudi zunaj meja domovine. Borec, ki si je zaradi nepopustljivosti prislužil naziv slovenskega Rockyja, si je z izvrstnimi predstavami v sosednji Italiji priboril priložnost, da se okiti z naslovom evropskega prvaka v tajskem boksu. Na poti do prestižne lovorike pa borcu iz Branika pri Novi Gorici stoji Francoz Abderrahmane Penda. Bo Slovenija prihodnjo soboto v Trstu po Tomažu Baradi in Dejanu Zavcu dobila novega šampiona v borilnih športih? Kaj Fabjan pričakuje pred dvobojem in kako se je nanj pripravljal, si preberite v spodnjem intervjuju!

Kako potekajo priprave?
Priprave potekajo po že ustaljenem ritmu. Skozi leta smo ustvarili sistem, ki deluje in ga zaradi tega ne spreminjamo.

Ste imeli kaj težav s poškodbami? Je poškodba roke že pozabljena?
Težav s poškodbami hvala bogu ni bilo, tudi roka je že 100-odstotno zaceljena, tako da je glede tega vse v najlepšem redu.

Miran Fabjan
Miran Fabjan FOTO: Damjan Žibert

Bi lahko to borbo označili kot največjo v svoji karieri?
Nedvomno je to borba, ki mi pomeni zelo veliko. Težko rečem, ali je največja, je pa zagotovo med pomembnejšimi za nadaljnji razvoj kariere.

Kako dobro poznate nasprotnika?
Posnetke bojev nasprotnika sem si ogledal na internetu. Gre za agresivnega borca, ki zelo dobro prenaša udarce v glavo, zapira prostor, krajša razdaljo in je nevaren s komolci. Je nekaj centimetrov nižji od mene in v tem vidim največjo priložnost, saj bom lažje udarjal s koleni.

Menite, da bi se borba utegnila končati predčasno?
Upam in želim si borbo končati predčasno, saj italijanskim sodnikom ne želim dati možnosti, da odločajo, komu pripada šampionski pas.

Glede na to, da je Trst dokaj blizu vašega doma, si bo dvoboj zagotovo ogledalo veliko vaših navijačev ...
Zagotovo je prizorišče najbližje mojemu domu, zato pričakujem veliko podporo s tribun. Ob glasnem navijanju bodo moje pesti nedvomno še težje kot ponavadi!

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zaba123
13. 11. 2010 06.26
držimo pesti!
Skyro
06. 11. 2010 03.15
Vso sreco Prvak!
jakob.zelinka@siol.net
05. 11. 2010 20.27
Ajde Miran, srečno