Fabjan pred vrati 'raja'

Slovenski K-1 šampion Miran Fabjan stoji pred morda najpomembnejšo stopničko v svoji karieri. Na Nizozemskem se bo pomeril s Semom Braanom, v primeru zmage pa bi si zagotovil nastopanje v eni izmed najbolj prestižnih organizacij.

Miran Fabjan ima v svojih vitrinah že naslov evropskega prvaka po pravilih K-1 ter v tajskem boksu (organizacija MTA), kljub temu pa ga to nedeljo čaka morda najtežja borba njegove bogate kariere. V Amsterdamu mu bo namreč nasproti stal Sem Braan, ki je trenutno svetovni prvak organizacije Wako Pro do 85 kilogramov (proti Fabjanu se bo boril v kategoriji do 80 kilogramov), ob tem pa je slavil tudi na borilnem resničnostnem šovu It's Show Time, za kar je prejel 100.000 dolarjev nagrade. Gre za prekaljenega 31-letnega borca, ki je v svoji karieri zabeležil že kar 47 zmag (12 od tega z nokavtom), na svetovni lestvici najboljših borcev v kategoriji od 77 do 85 kilogramov pa zaseda spoštovanja vredno deveto mesto.

Miran Fabjan

(Foto: Damjan Žibert)

Za borca iz Branika pri Novi Gorici bo nagrada ob primeru zmage še kako bogata. Če bo Fabjan uspel Braana vpisati na svojo listo 'žrtev', bo namreč dobil priložnost nastopanja pod okriljem organizacije It's Show Time, ki trenutno velja za najmočnejšo organizacijo, kar se tiče borbe na nogah oziroma 'stand up' borbe. Da bo šlo v nedeljo za zares prestižen dogodek, dokazuje tudi dejstvo, da ga bo organiziral Mike Passenier, ustanovitelj svetovno znane 'valilnice' talentov z imenom Mike's Gym, pod okriljem katere nastopajo nekateri izmed najboljših svetovnih borcev, kot so Badr Hari, Paul Daley, Melvin Manhoef in še bi lahko naštevali.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 29
tao24 08.10.2011 01:13:08
Miran vse naj,naj v izredno težki borbi.
Ob čitanju teh komentarjev ugotavljam, da je kar nekaj piscev, ki ne pozna borilnih športov in primerjajo tekmovalce med seboj, ki nimajo nič skupnega. Za tako zahtevne dvoboje je potrebna izredna psihična moč, ki največkrat prevaga tehnico na stran psihično bolj pripravljenega tekmovalca. Miran je sigurno eden od zelo pripravljenih in motiviranih borcev, zato mu zaželim veliko uspeha.
Vsakdo, ki si upa v ring, je zmagovalec.
Več komentarjev