Drugi športi

Fabjan preko trdoživega Litovca do K-1 naslova

Trst, 23. 07. 2011 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miran Fabjan je v svojo zbirko lovorik postavil novo trofejo. Potem ko se je lani okitil z evropskim naslovom v tajskem boksu, je včeraj pozno zvečer v Trstu postal tudi najboljši v K-1.

V petek je približno 1200 ljubiteljev borilnih veščin na pomolu v Trstu prišlo na svoj račun. Poslastica večera je nedvomno bila borba za naslov evropskega prvaka v K-1, po kateri je Miran Fabjan ob bučni podpori nekaj več kot 500 razgretih slovenskih navijačev visoko v zrak dvignil šampionski pas. Pot do naslova je bila po zaslugi izjemno nevarnega Litovca Tadasa Jonkusa vse prej kot lahka. "Po takšni borbi se lahko počutiš le fenomenalno. Bila je res trda in dobra borba. Nasprotnik me je presenetil, saj nisem pričakoval tako močnih udarcev. Kljub temu da gre za boksarja, je zelo močno udarjal tudi z nogami. Njegova moč je bila res neverjetna, nisem se še boril proti borcu s tako močnimi udarci," je za 24ur.com povedal 'slovenski Rocky', ki vse do zadnjega 'gonga' ni želel odločitve o zmagovalcu prepustiti sodnikom: "Čeprav so mi v kotu pred zadnjo, peto rundo govorili, da naj čuvam zmago, sem tudi v zadnjih treh minutah šel po nokavt."

Naslednji cilj Mirana Fabjana je naslov svetovnega prvaka.
Naslednji cilj Mirana Fabjana je naslov svetovnega prvaka. FOTO: Damjan Žibert

Kljub izjemno napeti borbi večjih dvomov o zmagovalcu ni bilo in sodniki so soglasno vseh pet rund pripisali v korist Fabjana, ki je tako naslovu prvaka v tajskem boksu dodal še šampionski pas v K-1. S tem je postal nesporni vladar organizacije MTA. In kaj sledi? "Do konca leta me čaka še zelo napet urnik, na poti do naslova svetovnega prvaka pa me najverjetneje čaka obračun v K-1 z Nizozemcem Murthlom Groenhartom," je svoje načrte za prihodnost zaupal borec iz Branika pri Novi Gorici. Omenjeni obračun bi utegnil slediti že novembra, v Greonhartu pa bi Fabjan zagotovo dobil zelo nevarnega nasprotnika. Gre namreč za Nizozemca rojenega v Surinamu, ki ima kljub zgolj 24 letom za seboj že 63 borb, od katerih jih je 46 dobil (23 z nokavtom). Groenhart prihaja iz amsterdamske 'valilnice talentov' imenovane Mike's Gym, kjer trenirajo tudi nekateri izmed najboljših borcev na svetu, kot so Badr Hari, Melvin Manhoef in Paul Daley.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Arch Enemy
23. 07. 2011 16.26
Bravo Miran!!!
Zana Kavcic
23. 07. 2011 13.54
To mirče ;) mi smo stabo do svetownega (:
Simon Sre?kovi?
23. 07. 2011 13.37
slovenski borilni športi napredujejo iz dneva v dan, super :)) Bravo Miran.
olimpija14
23. 07. 2011 13.12
TOOOOOOOOO MIRAN,SVAKA ČAST.SAMO TAKO NAPREJ
resenik
23. 07. 2011 13.00
Bravo iskre čestitke.
Jaki Zelin?i
23. 07. 2011 12.54
To lepa novica. Drugače, pa bo še nastopal na amaterskem svetovnem v tajskem, pa v Show time ga čaka borba, pa po vsej vrjetnosti, ga čaka še repasaž , če se prebije v finale, proti Stecurenku na K-1 turnirju v Rusiji, pa vrerjetno še nastop na WFC 15