Fabjan: To je bila vojna!

Najboljši slovenski borec po pravilih K-1 Miran Fabjan je v Amsterdamu po sodniški odločitvi klonil proti Semu Braanu in zapravil veliko priložnost za preboj v najmočenjšo svetovno organizacijo.

Miran Fabjan je v nedeljo ostal pred vrati organizacije It's Show Time, ki je najbolj prestižna organizacija za borbo po pravilih K-1. Borec iz Branika pri Novi Gorici je imel ob primeru zmage zagotovljeno borbo na izjemno prestižnem januarskem turnirju, na katerem bo zadnjo borbo po pravilih K-1 pred odhodom v boksarske vode 'oddelal' tudi superzvezdnik Badr Hari. Fabjan je po neizprosni bitki izgubil proti domačinu Semu Braanu, ki je v odločilni tretji rundi unovčil svoje bogate izkušnje.

Miran Fabjan

Miran Fabjan je moral priznati premoč nasprotniku. (Foto: Damjan Žibert)

"Počutim se, kot da sem na Nizozemskem nekaj pustil," je v uvodu za 24ur.com povedal slovenski 'Rocky' in nadaljeval: "Ponavadi sem izgubil, ker sem bil slabši borec, a tokrat ni bilo tako. Domači teren je neverjetna stvar. Energija, ki jo dobiš s strani domačih navijačev, je izjemna, kar vem iz lastnih borb v hali Tivoli. Tokrat je publika ponesla Braana. Naredil sem premalo, da bi na Nizozemskem premagal Nizozemca. Če se boriš na tujem terenu, je to, kot da bi pri nogometu že na začetku zaostajal z 0:1. To pomeni, da moraš za zmago slaviti z 2:0, ali z drugimi besedami zmagati na prepričljiv način. Meni tokrat to ni uspelo."

Kljub porazu Fabjan ostaja optimističen, saj je uspel trenutno devetega borca na svetovni lestvici v kategoriji od 77 do 85 kilogramov večkrat potisniti nazaj in mu zadati nekaj težkih udarcev. "Do sedaj v svojih borbah nisem bil v vojni, a to je nedvomno bila vojna," je zaključil Fabjan, ki bo moral na novo priložnost za preboj v organizacijo It's Show Time še nekoliko počakati.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
raff43 16.10.2011 13:01:45
?
Več komentarjev