Drugi športi

Fabjan v Trstu naskakuje naslov svetovnega prvaka

Trst, 12. 11. 2015 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski borec po pravilih K-1 Miran Fabjan bo na dogodku Rusija prihaja v Trst naskakoval naslov svetovnega prvaka po različici MTA. Njegov nasprotnik bo neugodni Rus, nekdanji amaterski svetovni prvak, Nabir Išakov.

Miran Fabjan je pred eno izmed najtežjih preizkušenj v karieri.
Miran Fabjan je pred eno izmed najtežjih preizkušenj v karieri. FOTO: Damjan Žibert

Miran Fabjan se bo v borbi za naslov svetovnega prvaka do 85 kilogramov po pravilih K-1 v verziji MTA pomeril z izjemno nevarnim Rusom Nabirjem Išakovom. "Pričakujem težko, naporno borbo. Nasprotnik je zelo kakovosten. Gre za mladega fanta, ki je lačen zmag, a ima hkrati veliko izkušenj. Kot zmeraj v Trstu so mi organizatorji priskrbeli trdega nasprotnika. Spada med najboljše borce na svetu, a tja spadam tudi sam. Grem po naslov svetovnega prvaka, ki bi bil nedvomno nekakšna češnja na torti. Nasprotnik je premagljiv. Moral bom unovčiti svoje dolgoletne izkušnje in pametno izpeljati borbo," pravi Fabjan, ki bo to nedeljo že 62-ič v svoji karieri stopil v ring. Do zdaj je vknjižil 41 zmag (25 z nokavtom), 15 porazov in pet remijev. Na drugi strani je Išakov na 15 profesionalnih borbah kar 14-krat nokavtiral nasprotnika in vknjižil le en poraz. Ob tem ima več kot 100 borb v amaterski konkurenci.

Po letu in pol se bo v ring vrnil Bor Bratovž. Eden izmed najboljših slovenskih borcev po pravilih MMA je med drugim v svoji karieri že nastopal tudi v domovini borilnih športov na Japonskem. Tokrat mu bo nasproti stal domačin Emanuele Palombi. "Na to borbo sem se zelo dobro pripravil. Nekoliko me je sicer ovirala poškodba ključnice, a sem po zaslugi dobrih treningov uspel priti v pravo formo. Kondicijsko sem odlično pripravljen. Komaj sem čakal, da se vrnem v ring. Pripravljen sem na vse, kar lahko ponudi nasprotnik," je kar nekoliko nestrpen 33-letni Domžalčan, ki je doslej vknjižil devet zmag in štiri poraze,

Bor Bratovž se po letu in pol vrača v ring.
Bor Bratovž se po letu in pol vrača v ring. FOTO: Damjan Žibert

Borba v Trstu bo nekaj posebnega tudi za Rudolfa Pavlina. 41-letni borec se je namreč odločil, da bo to njegov zadnji dvoboj v bogati karieri. Popularni Rudi je sicer doslej sedemkrat zmagal (zmeraj je nasprotnike prisilil v predčasno predajo, "submission") in izgubil le proti odličnemu Hrvatu Igorju Pokrajcu, ki je nekoč blestel tudi v sloviti organizaciji UFC. "Že nekaj časa več ne gradim kariere v MMA-ju. Borim se le še zaradi ljubezni do tega športa. Prekinjam tekmovalno pot. Čutim, da sem storil dovolj. Nikomur nimam česa dokazovati, tekmoval sem zase. Želim ponuditi priložnost mlajšim borcem," je svojo odločitev utemeljil Pavlin, ki pred nedeljsko borbo napoveduje: "Dal bom svojih 200 odstotkov! Vsega bo konec v prvi rundi."

Ob omenjenih bo po pravilih MMA nastopil tudi obetavni Matjaž Vičar, kar bo zanj prva profesionalna borba.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Northwest
12. 11. 2015 16.27
Nikjer nisem nasel tega hudega Nabirja??
Von_Clausewitz
12. 11. 2015 19.40
Poznam jaz veliko rusov, ki so znani...pa jih ni na youtoubu...ponabadi taki borci se borijo le.doma v rusiji, publika je vojska...preverjeno. sicer pa tudi ta naslov MTA nima neke teze...banana verzija od kar se borijo drugorazredni borci... Kaponlek je bil pravi nosilec tega naslova, petrosyan, farid vileume in mnogo drugih tajskih šampionov. Škoda, da je tudi Gotti padel na ta K-1. Dolgočasno vse skupaj. Muay thai je top.
SEJBOBOL
12. 11. 2015 19.44
SEJBOBOL
12. 11. 2015 19.46
teh verzi MTA je tudi par , kaj šele drugih , resnično to ne nosi kake teže , je pa dost VEČ k NIČ.