Drugi športi

Federer po porazu: Ko je bilo treba, je bil Thiem malenkost boljši

Indian Wells, 18. 03. 2019 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švicarski teniški igralec Roger Federer je do finalnega obračuna v Indian Wellsu dobil kar zadnjih 20 finalov, potem ko je osvojil prvi niz. Tokrat mu je načrte pokvaril izjemno razpoloženi Dominic Thiem, ki je v pravi teniški poslastici po dveh urah boja na koncu slavil s 3:6, 6:3 in 7:5. S prvo 'veliko' lovoriko v karieri si je zagotovil četrto mesto na ATP lestvici.

"Nisem preveč razočaran. Vedel sem, da bo po prvem nizu moral dvigniti raven igre in to sem občutil tudi na svojem loparju. Igral sem proti nekomu, ki je bil na koncu v malce boljši dnevni formi, ko je to bilo zares potrebno," je po porazu povedal Roger Federer.

Dominic Thiem (levo) se je razveselil prvega mastersa v karieri.
Dominic Thiem (levo) se je razveselil prvega mastersa v karieri. FOTO: AP

"Tako pač je v tenisu. Je frustrirajoče in žalostno, toda v takšnem položaju sem se znašel že mnogokrat. V zadnjih treh tednih sem na igrišču vsak dan. Lahko sem zelo vesel in ponosen na to," je pristavil 37-letnik, ki je v Indian Wellsu lovil 101. lovoriko v karieri. Thiem je bil tokrat premočen, Federer pa ostaja pri 27 osvojenih mastersih. Lani je v finalu Indian Wellsa izgubil proti Juanu Martinu del Potru.

Dominic Thiem je na mastersu v Indian Wellsu osvojil svoj sploh prvi niz na trdi podlagi proti Federerju. "Bil sem osredotočen skozi celoten obračun," je razlagal Thiem. "Moral sem se navaditi na Rogerjevo igro. V prvem nizu je igral neverjetno. To je bilo nekaj povsem drugega kot prejšnji nasprotniki na tem turnirju. Mučil sem se, da sem se vrnil v igro. To je bil dober obračun do samega konca in na koncu sem se moral pošteno boriti, da sem odserviral za zmago," je še pojasnil Thiem. Za Avstrijca, ki se precej bolj domače počuti na peščeni podlagi, je bila to šele druga zmaga nad Top5 igralci na trdi podlagi. Zmago na mastersu je primerjal kar z zmago na grand slamu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Principat
18. 03. 2019 20.05
-10
Fedo nauči se bolj pristno lagat , , gledalci vidimo tudi , zato smo tam ali pa spremljamo po TV
masaker1975
18. 03. 2019 20.12
+2
Kaj pa tebi ni jasno? Jasno in glasno je povedal kako je. Če pa ti drugače vidiš, pa se naroči pri okulistu.