Drugi športi

Federer in Nadal gladko v četrtfinale RG, peturna poslastica Wawrinki

Pariz, 02. 06. 2019 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Švicarski teniški igralec Roger Federer se je kot prvi uvrstil v četrtfinale OP Francije. Na igriščih Roland Garrosa je v šestnajstini finala premagal Leonarda Mayerja. Argentinec je bil povsem nemočen, saj je klonil s 2:6, 3:6 in 3:6. Z gladko zmago je napredoval tudi Rafael Nadal. Stan Wawrinka je napredoval po petih urah in desetih boja z Grkom Stefanosom Cicipasom.

Federer navdušuje s prikazanim v Parizu.
Federer navdušuje s prikazanim v Parizu. FOTO: AP

Roger Federer zaenkrat na poti med osem najboljših ni oddal niti niza. Prepričljivo predstavo je 37-letnik prikazal tudi v šestnajstini finala, kjer je za zmago nad Argentincem potreboval vsega uro in 45 minut. Švicar se je sicer na igrišča Roland Garossa vrnil po treh letih premora od peščenih igrišč. Čeprav je sam sebe pred začetkom turnirja označil za 'avtsajderja', pa z igro, ki jo kaže v Parizu, postaja eden glavnih favoritov za končno zmago. Še dvanajstič v karieri se je uvrstil v četrtfinale Roland Garrosa, skupno pa je to že 54. uvrstitev v četrtfinale grand slamov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi četrtfinalist je z zmago nad Argentincem Juanom Ignaciem Londerom postal Rafael Nadal. Tudi Španec je tako kot Federer za napredovanje med najboljših osem v Roland Garrosu potreboval vsega tri nize. Majorčan je za zmago potreboval dve uri in 15 minut, slavil pa je z izidom 6:2, 6:3 in 6:3. Nadal, ki bo v ponedeljek praznoval 33. rojstni dan, je vpisal neverjetno 90. zmago na igriščih Roland Garrosa.

Maratonska poslastica Wawrinki
Stanislav Wawrinka je po Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu še tretji četrtfinalist odprtega prvenstva Francije v tenisu. Wawrinka se je najbolj namučil od trojice. Grškega mladeniča Stafanosa Cicipasa je strl šele po petih urah in 11 minutah peščenega dvoboja s 3:2 v nizih v najdaljšem dvoboju letošnjega turnirja.

V švicarskem četrtfinalu se bo Wawrinka pomeril z rojakom in tesnim prijateljem Federerjem. Cicipas je odločen upor uprizoril že v prvem nizu, ki ga je trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam dobil po podaljšani igri po 54 minutah. Grk je dobro igro nadaljeval v drugem nizu, ki je bil dolg uro in 18 minut, za 7:5. Nato je odgovoril 34-letni Švicar in povedel z 2:1. A je dvajsetletni Grk odgovoril z enako mero ter dvoboj v četrtem nizu izenačil na 2:2. Izkušnje so na koncu odločile v korist Wawrinke, ki je za peti niz porabil uro in 17 minut. Cicipas ni pripravil senzacije kot januarja v Melbournu, ko se je prebil vse do svojega prvega polfinala na grand slamih, v katerem je njegov pohod ustavil šele Nadal. Pred tem je v osmini finala izločil Federerja.

Wawrinka in Federer sta se v četrtfinalu Roland Garrosa že srečala, leta 2015, ko je bil v treh nizih boljši Wawrinka, ki je nato tudi prvič in zadnjič v karieri osvojil turnir za veliki slam na pariškem pesku. Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev velike četverice Federer ima statistiko kar 23:3 v obračunih z Wawrinko. "Neverjetno, kot da bi še enkrat podoživel vsa čustva ob vrnitvi v karavano po poškodbi," je po obračunu s Cicipasom dejal presrečni Wawrinka, ki je prvi grand slam dobil leta 2014 v Melbournu, leto kasneje je dobil peščeni turnir v Parizu, nato pa je leta 2016 zmagal še na US Opnu.

Izidi, moški, osmina finala:
Roger Federer (Švi/3) - Leonardo Mayer (Arg) 6:2, 6:3, 6:3;
Stanislav Wawrinka (Švi) - Stefanos Cicipas (Grč) 7:6 (6), 5:7, 6:4, 3:6, 8:6;
Rafael Nadal (Špa/2) - Juan Londero (Arg) 6:2, 6:3, 6:3;

Ženske, osmina finala:
Marketa Vondroušova (Češ) - Anastasija Sevastova (Lat/12) 6:2, 6:0;
Petra Martić (Hrv/31) - Kaia Kanepi (Est) 5:7, 6:2, 6:4;
Johanna Konta (VBr/26) - Donna Vekić (Hrv/23) 6:2, 6:4;
Sloane Stephens (ZDA/7) - Garbine Muguruza (Špa) 6:4, 6:3.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
02. 06. 2019 21.48
-1
Federer-Wawrinka bo po moje poslastica četrtfinala, Fedex igra kot prerojen letos v Parizu