Drugi športi

Federer v polfinalu Davisovega pokala prvi lopar proti Italiji

Ljubljana, 11. 09. 2014 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švicarska teniška reprezentanca bo v polfinalu svetovne skupine Davisovega pokala proti Italiji nastopila v popolni postavi. V Ženevi bosta prva loparja Švice zvezdnika Roger Federer in Stan Wawrinka. V drugem polfinalu svetovne skupine bosta v Parizu zaigrali Francija in Češka.

Roger Federer
Roger Federer FOTO: Reuters

Tretji igralec sveta Roger Federer bo na trdi podlagi v dvorani Palaexpo odprl dvoboj proti Italiji proti Simoneju Bolelliju, zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije Stan Wawrinka pa bo lopar prekrižal z italijansko številko 1, Fabiom Fogninijem. V sobotnih dvojicah bosta Švico zastopala olimpijska prvaka iz Pekinga 2008 Federer in Wawrinka, ki se bosta pomerila z italijansko dvojico Andreas Seppi - Paulo Lorenzi, je še določil današnji žreb. Švicarji v finalu Davisovega pokala niso zaigrali vse od leta 1992, ko so jih v Teksasu ugnali reprezentanti ZDA. Italijani so nazadnje v finalu zaigrali leta 1998, ko so jih ugnali Švedi.

V drugem polfinalnem dvoboju se bosta v Parizu pomerili ekipi Francije in Češke, ki brani naslov. V prvem dvoboju bosta zaigrala Richard Gasquet in šesti igralec sveta Tomaš Berdych. Francoz, ta čas 21. igralec z lestvice ATP, ki se je to sezono boril s poškodbami, je proti Čehu v devetih medsebojnih dvobojih sicer vpisal pet zmag, a igralca se bosta v Davisovem pokalu srečala prvič. V drugem dvoboju uvodnega dne se bosta na igriščih Roland Garrosa pomerila še Jo-Wilfried Tsonga in Lukaš Rosol, ki sta se doslej pomerila le enkrat; pred dvema letoma v Dubaju je bil boljši Tsonga.

Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga FOTO: Reuters

V sobotnih dvojicah - postavo lahko sicer kapetan še spremeni - bosta predvidoma zaigrala Julien Benneteau in Gael Monfils proti češkemu veteranu Radku Štepaneku in mlademu igralcu Jiriju Veselyju, s čimer je češki kapetan razbil zmagovito dvojico Berdych - Štepanek, ki je Češki prinesla oba zadnja naslova 2012 in 2013.

Poleg obeh polfinalov bodo ta konec tedna na sporedu tudi dvoboji za obstanek; zmagovalci bodo ostali v svetovni skupini, poraženci pa se selijo v nižji rang tekmovanja. Pari so Indija - Srbija, Brazilija - Španija, Izrael - Argentina, Kanada -Kolumbija, ZDA - Slovaška, Avstralija - Uzbekistan, Nizozemska - Hrvaška in Ukrajina - Belgija.

Finale Davisovega pokala bo od 21. do 23. novembra.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
11. 09. 2014 16.16
+2
One and only Roger Federer. Realno z njima Italija nima realnih možnosti za napredovanje.