Drugi športi

Federer vzdihuje za mladostjo: Želel bi biti mlajši!

Miami, 30. 03. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nihče ne more ubežati staranju in športniki niso nobena izjema. Tudi teniški as Roger Federer vzdihuje za časi, ko je bil dosti mlajši in je lahko brez težav nizal turnirje. Pred kratkim je namreč novinarjem iskreno priznal, da bi bil z veseljem spet star 24 let.

Zmagi na grand slamu v Melbournu je Federer pred kratkim dodal še naslov masters iz Indian Wellsa.
Zmagi na grand slamu v Melbournu je Federer pred kratkim dodal še naslov masters iz Indian Wellsa. FOTO: AP

Čeprav švicarski teniški igralec Roger Federer na igrišču premaguje tudi precej mlajše kolege se dobro zaveda procesa staranja, ki ni prizanesel tudi njemu. Prav to je eden izmed glavnih dejavnikov, ki mu preprečujejo udeležbo na številnih tekmovanjih. "Veste, imam 35 let in moje telo ne okreva več tako kot pred petimi leti. Moram biti precej pametnejši, kadar razmišljam o načrtih za sezono. Na žalost ne morem več igrati na vseh turnirjih. Ne moram istočasno igrati na Davisovem pokalu ali pa se udeležiti vseh masters turnirjev. Želel bi biti mlajši, star 24 let, ko sem lahko igral na prav vseh turnirjih," je odkrito priznal priljubljeni tenisač, ki skrbi za ohranjanje ravnovesja v karieri, zaradi česar se mora včasih odpovedati tudi udeležbi na katerem izmed priljubljenih tekmovanj: "Boli me kadar moram preskakovati turnirje nekaterih sem v preteklosti sodeloval. Kljub temu pa se jih ne morem udeležiti, saj moram paziti na svoje zdravje."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LAC
30. 03. 2017 11.31
+7
BRAVO ROGER TRENUTNO DOŽIVLJA SVOJO DRUGO POMLAD!
NašDONALDO
30. 03. 2017 08.04
-5
neverjetno, kakšna šokantna novica. ker drugače je med populacijo težnja, da bi se vsi radi čim prej postarali in fizično in umsko obnemogli.
Bigbadjohn
02. 04. 2017 10.17
točno tako! Adi Smolar je to težnjo tudi uglasbil (Daleč je od naju pomlad)- "a ne bi hotel postati spet mlad/raje star sem, star in z njo.."