Drugi športi

Federer za ogrevanje pred Wimbledonom še 11. v finalu Halleja, za deveto lovoriko bo loparje prekrižal z domačim adutom

Halle, 24. 06. 2017 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi nosilec Roger Federer se je z zmago v dveh nizih (6:4 in 7:5) proti Karenu Kačanovu, še 11. v karieri uvrstil v veliki finale turnirja v Halleju. Švicar je v letos izpustil celoten del peščene sezone, da bi se kar se da dobro pripravil na grand slam v Wimbledonu. V finalu ga Alexander Zverev, ki je v treh nizih premagal Richarda Gasqueta.

Roger Federer lovil deveti naslov v nemškem Halleju.
Roger Federer lovil deveti naslov v nemškem Halleju. FOTO: AP

Roger Federer se je še enajstič v karieri uvrstil v veliki finale turnirja na travnati podlagi v Halleju. V polfinalu je v dveh nizih odpravil mladega ruskega talenta Karena Kačanova. Švicarski as bo tako v finalu lovil še deveto lovoriko na turnirju Gerryja Webberja. Osemnajstkratni zmagovalec turnirjev velike četverice je sicer letošnjo sezono začel naravnost sanjsko. Najprej je zmagal na prvem grand slamu sezone v Melbournu, nato slavil še na turnirjih serije Masters v Indian Wellsu in v Miamu. Mnogi so bili prepričani, da je stari Federer znova nazaj in da bo napadal prvo mesto na lestvici ATP. Toda švicarski veteran je imel drugačne načrte. Odločil se je namreč izpustiti celoten del peščene sezone, da bi se kar se da dobro pripravil na turnirje na travi in kasneje še na trdi podlagi. Travnatega dela sezone sicer ni začel, kot bi si sam želel, saj ga je v osmini finala turnirja v Stuttgartu izločil nemški veteran Tommy Haas.

Šokantni poraz sicer ni pokvaril Federerjevih načrtov pred Wimledonom, saj v Halleju Švicar do finala ni oddal niti niza. V velikem finalu se bo tako pomeril z Alexadandrom Zverevom, ki je v treh nizih v drugem polfinalu izločil Richarda Gasqueta. Federer bo sicer prihodnji mesec lovil že osmi naslov v All-England Clubu in je po mnenju mnogih tudi prvi favorit, saj sta Andy Murray in Novak Đoković v izjemno slabi formi, Rafael Nadal pa na travnati podlagi ni slavil turnirja že vse od leta 2010. 

ATP 500, Halle:
polfinale:
Roger Federer - Karen Kačanov 6:4, 7:5

Alexander Zverev - Richard Gasquet 4:6, 6:4, 6:3.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

selecao
25. 06. 2017 08.58
Ne prehitro odpisati Nadalčka!
vrtojb
24. 06. 2017 22.32
1pravica
24. 06. 2017 18.39
+2
fihner
24. 06. 2017 16.01
+4
Bravo Federer!!!