Drugi športi

Federerja porazil teniški 'veteran', švicarski tenisač si obeta epski zaključek sezone

Stuttgart, 14. 06. 2017 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Teniška sezona na travi se ni pričela po godu švicarskega teniškega asa Rogerja Federerja, ki je v drugem krogu izgubil bitko proti Tommyju Haasu. Po zmagi v Miamiju, je prvi poraz na travnati podlagi slaba popotnica pred Wimbledonom, Švicar pa je pred enim najuglednejših turnirjev na svetu gledalce pozval, da jih čaka epski zaključek leta.

Po premoru Roger Federer sezono nadaljuje na travnati površini.
Po premoru Roger Federer sezono nadaljuje na travnati površini. FOTO: AP
Švicar Roger Federer je na teniškem turnirju v Stuttgart izpadel v osmini finala, kjer je bil 39-letni nemški igralec Tommy Haas vendarle premočan nasprotnik za nekdaj prvega teniškega igralca sveta. Nemec, nekdaj drugi igralec na računalniški lestvici ATP je sicer slabše pričel dvoboj, gladko je izgubil prvi niz, na začetku drugega pa še servis. Kljub temu mu je uspel neverjeten preobrat s katerim je dosegel četrto zmago v medsebojnih obračunih, ki bo lepa popotnica pred zaključkom kariere po koncu Stuttgarta. V zadnjem tretjem nizu Federerju ni uspelo izkoristiti niti ene od sedmih priložnosti za odvzem servisa, kljub temu pa je to za Švicarja šele drugi poraz v sezoni. V tej je spremljal tudi številne poraze teniških kolegov, kot sta Novak Đoković in Andy Murray za katere verjame, da se bosta prav kmalu vrnila v velikem slogu.

Roger Federer je moral premoč priznati prijatelju Tommyju Haasu.
Roger Federer je moral premoč priznati prijatelju Tommyju Haasu. FOTO: AP

"Seveda nista v najboljši formi, vendar niti ne dvomim v njuno moč. Verjamem, da se bosta vrnila še močnejša. Bil sem presenečen nad trofejami v začetku sezone, vendar menim, da zmaga Rafaela Nadala na Roland Garrosu ni veliko presenečenje. Oba z Rafo sva izkoristila padec Novakove in Andyjeve forme," je novinarjem priznal peti igralec na ATP lestvici, ki se po osvojenem odprtem prvenstvu Avstralije in mastersih v Indian Wellsu ter Miamiju za sloviti Wimbledon pripravljal tudi v Stuttgartu. Po njegovem mnenju ima Nadal lepo priložnost, da letošnje leto konča na prvem mestu lestvice: "Mislim, da ga niti jaz ne bi uspel premagati v Parizu. Prepričan sem, da bodo Đoković, Murray in Stan Wawrinka kmalu spet navduševali s predstavami, kot smo jih vajeni. Čaka nas epski zaključek sezone."

Tommy Haas - Roger Federer 2:6, 7:6 (8) in 6:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mak0521
14. 06. 2017 22.51
-1
Mariborrrrrrrrr
14. 06. 2017 21.04
-2
Roko hasssssss bravo hasssssss bravo kje si fihrerrrrrr 😗😗😗😗
fihner
15. 06. 2017 12.55
+0
Nekam slabo se ti javlja, tale Tvoj fihrerrrrr, se ti ne zdi, a?
Mariborrrrrrrrr
15. 06. 2017 14.51
+0
fihner
15. 06. 2017 17.58
+0
Mariborrrrrrrrr
14. 06. 2017 21.03
-2
Bravo hasssssss bravo oooooooo kje si fihrerrrrrr 😗😗😗😗😗😗😙😙😙😙😙😙😁😁😁😁😁