Drugi športi

Finale Davisovega pokala: po prvem dnevu je izid med Belgijo in VB izenačen

Gent, 27. 11. 2015 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Belgijski teniški igralec David Goffin je po preobratu in petih nizih boja v prvem obračunu v Gentu premagal Britanca Kyla Edmunda, za izenačenje Velike Britanije pa je poskrbel Andy Murray, ki je gladko, s 3:0 v nizih ugnal domačina Rubena Bemelmansa.

Murray ni imel težav z Bemelmansom.
Murray ni imel težav z Bemelmansom. FOTO: Reuters

V soboto bo v Gentu obračun dvojic, za belgijsko reprezentanco bosta nastopila Steve Darcis in Kimmer Coppejans, ki bosta prekrižala loparje z britansko bratsko navezo Andy in Jamie Murray

Goffin se je namučil, Murray zlahka
Prvi teniški dvoboj med Goffinom in Edmundom se je začel nekoliko nepričakovano, uvodna dva niza na peščeni podlagi v dvorani Expo je dobil Britanec Edmund. V nadaljevanju je prvi belgijski igralec vendarle dvignil raven svoje igre in v naslednjih dveh nizih tekmecu prepustil vsega tri igre, v odločilnem petem pa mu celo "zavezal kravato" ter po dveh urah in 47 minutah domači izbrani vrsti priigral prvo točko.

Drugi dvoboj med Murrayjem, sicer drugim igralcem na jakostni lestvici ATP, in Bemelmansom je minil v prevladi favoriziranega britanskega igralca, za zmago v treh nizih pa je potreboval dve uri in 24 minut.

Finale Davisovega pokala, Gent:

BELGIJA - VELIKA BRITANIJA 1:1
- petek, 27. november:
David Goffin - Kyle Edmund 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0
Ruben Bemelmans - Andy Murray 3:6, 2:6, 5:7

- sobota, 28. november:
Steve Darcis/Kimmer Coppejans - Andy Murray/Jamie Murray

- nedelja, 29. november:
David Goffin - Andy Murray
Ruben Bemelmans - Kyle Edmund

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.