Drugi športi

Formula 1 naslednje leto brez dirke v Nemčiji?

Hockenheim, 24. 11. 2016 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čez nekaj dni bo znano, kdo bo svetovni prvak v formuli 1. Nemški dirkač Nico Rosberg ima lepše možnosti, da si prvič zagotovi naslov najboljšega, a morda naslednje leto ne bo mogel nastopiti na domači dirki. Po poročanju časnika Auto, Motor und Sport namreč dirke leta 2017 v tej državi ne bo.

Nico Rosberg (desno) se letos bori za svoj prvi naslov prvaka. Če ga bo osvojil, ga bo morda branil brez ene same domače dirke.
Nico Rosberg (desno) se letos bori za svoj prvi naslov prvaka. Če ga bo osvojil, ga bo morda branil brez ene same domače dirke. FOTO: AP

Kot poroča časnik, informacija še ni uradna, a so moštva o tem že obveščena, tako da ne bi bilo zmede pri rezervacijah hotelov in letalskih vozovnic. Svet Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) bo koledar dirk za sezono 2017 potrjeval 30. novembra, takrat bo tudi uradno znano, ali je Nemčija res izpadla s seznama. Na začasnem koledarju je sicer za 30. julij še predvidena dirka v Hockenheimu, a je označena z zvezdico. V Nemčiji so imeli težave z izvedbo že leta 2015, ko so dirko odpovedali zaradi finančnih težav, saj ne v Hockenheimu ne v konkurenčnem Nürburgringu niso zmogli pripraviti finančno vzdržnega programa dirke.

Če bo Fia zares črtala dirko v Nemčiji, bo na koledarju sezone 2017 namesto 21 dirk ostalo le 20, saj nemške ne bodo nadomeščali. Bodo pa verjetno za en teden premaknili madžarsko preizkušnjo, tako da bodo imeli dirkači poleti tri tedne premora, še poroča nemški strokovni časnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bildy
24. 11. 2016 20.46
-1
30 let spremljam F1,nikoli nisem zastopil zakaj umejitve motorjev.Sicer komaj čakam na razplet.! Včasih imam občutek,da je en sam cirkus,vendar vem,da je tukaj vloženih veliko €.Tale igra Mercedesa ni lepa-verjemite Luis bo imel težave z motorjem....a se motim.........
LOJZ99
24. 11. 2016 19.28
-2
f1 bi mogla med samo eno pravilo in to je vse je dovoljeno :)
HAILWOODmike
24. 11. 2016 18.53
+4
Joj kak formula propada....zal